Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

2013 divatszínei
2013 Panton trendszínei
  1. Monaco blue – hűvös, merész tengerkék, eleganciát sugárzó
  2. Dusk blue – alkonykék, semleges, szürkületet idéző
  3. Emerald – savanyú zöld, a pisztácia és a menta hidegségének ötvözése
  4. Grayed jade – halvány jade, a nemes féldrágakő erényes tisztasága
  5. Linen – fehérnemű rózsaszín, egyszerű, tiszta, klasszikus
  6. Poppy red – pipacspiros, szenvedélyes, optimista, romantikus
  7. African violets – afrikai viola, lágy árnyalatú, kifinomult lila
  8. Tender shoots –friss tavaszi hajtások zöldje, üde, ropogós
  9. Lemon zest – citromhéj sárga, fényes, vidám, napsugaras
  10. Nectarine – barack, lágy, meleg, hamvas

És most lássuk a különböző 2013-as „enteriőr” színpalettákat, melyek közül egyéniségünknek és otthonunknak megfelelő színharmóniákat alakíthatunk ki

Műértő
Műértő

Visszafogott, semleges színek, (ezüst, pezsgő) kontrasztja az elegáns lilákkal, pinkkel. A történelmi tudat és elegancia kombinációja.

Ragyogás

Ragyogás

Az előző színpalettához hasonló, csak mélyebb, teltebb színeket használ. Érzéki, kortárs művészeti hatásokat tükröző. Az art-deco színvilágából indul.

Új-régi iskola

Új-régi iskola

A fényes fehér, valamint a szürke használata mellett megjelenő alapszínek ötvözik a régi és az új világot. Érdemes egy falat szürkére festeni, mintegy fókuszpontot adva, és a bútorokon textileken megjeleníteni a paletta további színeit.

Robosztus egyének

Robosztus egyének

Az ősi amerikai indiánok törzsi színvilága és a cowboyok farmer kékje elevenedik meg ezen a palettán. A cserzett bőr és a lemenő nap színei keverednek, a hegyek finom szürkéjével és a tengerpart kékjeivel.

Képregény

Képregény

Fűszeres, (mint például fahéj, málna, fanyarzöld banán) és pikáns színek használata jellemző erre a palettára. Ezeket a szép pasztell színeket a bátortalanabbak is nyugodtan használhatják.

Lábnyom

Lábnyom

Afrika állatvilágának és törzseinek színei. Az oázisok és szavannák zöldje, a sivatag homokja, élénk színekkel párosítva. A lemenő nap narancsának vibrálása teszi elevenné, varázslatossá. Bátrabbaknak!

Tartózkodás

Tartózkodás

A szilvától, és az olíva zöldtől kezdve a fuksziáig található növényi skálát mutatja be ez a paletta. Fáradt színekkel operál, ezért inkább az idősebbek otthonának színhasználata.

Felületkezelés

Felületkezelés

Az ég, és az óceán kékje, a viharok szürkéjével egyesül, melyet remekül egészít ki a bronzbarna. Visszafogott, férfias lakásokba való.

Szokatlan

Szokatlan

A szeszélyes, tompa színek szinte vonzzák az ember tekintetét, azonnali figyelmet követelnek. Fiatalos, bevállalós színkombináció.

Bármelyik palettát is választjuk otthonunkba, tartsuk szem előtt a “kevesebb néha több” szólásunkat, azaz ne használjuk az összes színt, még egy palettán belül sem. Maximum 2-3 szín kombinációjával dolgozzunk!