Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

burkolat

A burkolat számtalan esetben hasznos, s itt ne csak a szépségre és a pompára gondoljunk, hanem a használhatóságra is. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen burkolat kerül fel a falra, vagy a mennyezetre. Ha valamit, akkor a burkolatot nagyon jól meg kell választanunk, s ehhez néhány jó tanácsot nem árt megfogadni. Legelőször is nagyon nagy figyelemmel kell kísérnünk azokat a termékeket, amelyeket a különböző áruházakban akciósak kaphatunk meg. Ezek a burkolatok nem biztos, hogy minden esetben jó választásnak bizonyulnak majd. Természetesen kivételek mindig vannak, azt azonban tartsuk szem előtt, hogy egy szakember tudja csak megbízhatóan megállapítani, hogy milyen is valójában az adott termék.

burkolat

És a burkoló szakember itt jön először a képbe, s egyáltalán nem mindegy, hogy kit választunk. Fontos tudni, hogy a burkoló személye minden esetben meghatározza majd a végeredményt, s erre érdemes odafigyelni. Ne feledjük ez azt, hogy a burkolás folyamata nem egyszerű, s adott esetben akár több év tapasztalat is szükséges a megfelelő munkához. Ha tehát, szakembert keresünk, mindenképpen olyat válasszunk, akinek megvan a megfelelő tapasztalata ezen a téren. Emellett nagyon fontos, hogy a referenciákat is megtekintsük, ugyanis így könnyedén megállapíthatjuk, hogy az adott szakember milyen munkát végez. Ne feledjük továbbá, hogy manapság már az internet világában élünk, s ez tökéletesen igaz a szolgáltatókra is. Nézzünk szét bátran az interneten és tájékozódjunk onnan, ugyanis ha valahol, akkor ott biztosan találunk referenciát, s mindezt képekkel, videókkal alátámasztva. Ezen felül azt se felejtsük el, hogy a szakember szerepe nagyon fontos már a burkolás előtt is, mert sok minden meg kell hogy előzze a burkolás megkezdését.

burkolat

Legelőször is a megfelelő aljzat a legfontosabb, ugyanis mindig az alapoknál kell kezdeni. Ha az aljzatunk meg stabil és nem megfelelő, akkor a végeredmény se lesz az. Továbbá, az imént említettük a csempe, vagy a járólap választásának fontosságát. Valóban nagy a választék manapság, s ebben a választékban egy laikus ember pillanatok alatt képes elveszni. A számtalan minta és szín közül természetesen mindenki ki tudja választani a megfelelőt, persze csak ami az esztétikát illeti. A minőséggel kapcsolatosan azonban már jóval bonyolultabb a helyzet. Ne dőljünk be tehát a különböző csábító akcióknak anélkül, hogy egy szakember megvizsgálta volna az árut, mert könnyedén pórul járhatunk. Az kétségtelen, hogy a gyengébb minőségű burkolat is jó lesz egy darabig, de ki kell hangsúlyoznunk, hogy csak egy ideig.

padlóburkolat

Tartós végeredményre semmiképp sem szabad számítanunk. Nagyon fontos továbbá, hogy a jó és a rossz minőségű csempe esetében is vásároljunk 10-15 százalékkal többet, ugyanis az esetleges későbbi meghibásodásokat így tudjuk javítani. Azért fontos a vásárlás időpontjában megvennünk a plusz burkolatot is, mert manapság már könnyedén elképzelhető, hogy kis idő elteltével már nem lesz kapható az adott csempe, vagy járólap. A méreteket illetően természetesen a későbbiekben is lesz lehetőségünk azonos burkolatot vásárolni, de például a színkód már eltérő lehet, sőt! Ha tehát burkolatot vásárolunk, mindig szánjunk rá egy kicsivel nagyobb összeget, mert hosszú távon ez kifizetődő lesz. Továbbá kérdéses szokott lenni az is, hogy mennyi az a burkolat mennyiség, amelyre szükség van az adott felület beburkolásához.

Ezt a kérdést leginkább egy olyan szakember segítségével érdemes megválaszolni, aki jól érti a dolgát, mert laikusként ezt meglehetősen nehézkes megmondani. Általában az emberek nem veszik figyelembe azt, hogy a csempéket, vagy a járólapokat olykor darabolni kell, s így már azonnal kevesebb az anyagmennyiség. Persze mindenképp az adott terület alapján kell majd számolnunk, az azonban biztos, hogy néhány százalékot itt is hozzá kell adjunk a mennyiséghez. Ahogy azt láthatjuk, számtalan dolog van, amire mindenképpen oda kell figyelni a burkolatok megválasztásánál, s általánosságban véve a burkolásnál is. Az azonban minden esetben alapszabály, hogy egyedül ne válasszunk burkolatot, s mindig bízzuk a döntést a szakemberre, vagy legalább fogadjuk el a tanácsait!