Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

A kamra is a lakás része

KamraBár az idei nyár időjárása sokszor az őszre emlékeztet, és sokak életében komoly nehézséget okoz a sok eső, mégis reméljük, hogy sikerül felébresztenünk Önökben a kedvet egy kis lakberendezésre. A kamrával vagy spejzzel, és ehhez kapcsolódóan a tárolással is érdemes foglalkozunk.

Régen elképzelhetetlen volt, hogy egy házhoz ne tartozzon kamra, vagy akár egész épület a ház mellett. Manapság azonban szerencsés az, akinek jut hely erre a célra lakásában.

KamraSzeretnénk ötleteinkkel, tanácsainkkal mindenkit rávenni arra, hogy ha mostanáig a kamrája egy nagy lomtár volt, akkor a nyári szabadság alatt szánjon két napot a rendrakásra. Ne feledje, hogy a kamra is a lakás része, így a rendre, a harmóniára és a praktikumra itt is ügyelni kell.

Bármekkora is a hely, a nagyon mély polcok nem alkalmasak a praktikus tárolásra. Hiába rakunk rendet a polcokon, egy idő után minden hátra csúszik, és könnyen kialakul a káosz.

Tároló üvegekHagyhatunk a padló közelében néhány mélyebb polcot, vagy mondjuk a helyiség egy kisebb szegletébe tehetünk 60 cm mélységű polcokat egymás fölé, de a konyhai eszközök zömének elég a 35-40 cm-es polcmélység. Használjunk felváltva fiókokat és nyitott polcokat, vagy akár kosarakat, műanyag dobozokat, és üvegeket.

Minél több a lehetőség, annál könnyebben megtaláljuk a helyét mindennek, amit tárolni szeretnénk. Játszhatunk a polcmagassággal is, és nem törvényszerű, hogy a kamrának fehérnek kell lennie. A színek és az anyagok használatánál vegyük figyelembe a lakás, de legalább a konyha stílusát.