Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

nappali

Hogyan másképp vizsgálhatnánk a modern nappalikat, mint mai szemmel? Másként nem is érdemes, kivéve ha, nem a hibákat szeretnénk kiküszöbölni, mert akkor kritikus szemmel kell néznünk a modern nappalikra. Elsősorban fontos tisztáznunk, hogy mitől lesz a nappali modern és mennyire fontos betartanunk az adott irányzatokhoz fűződő tanácsokat. Legelőször is azt kell tudnunk, hogy minden egyes évben születnek újabb és újabb modern bútorok. Mindig az adott pillanat számít modernnek, s itt most ne az irodalomtörténetre gondoljunk, ahol bizonyos korokat ezzel a jelzővel illetnek.

nappali

A modern nappalik tehát jóformán 5 évenként változnak, s adott esetben elég drasztikusan. Manapság szinte minden egyre nagyobb iramban változik, így ha most megépítjük a modern nappalikat, lehet hogy azok három év múlva már elavultnak fognak tűnni. Ez a tény kifejezetten fontos és érdemes is építeni rá! Ha mai szemmel nézzük a bútorokat, akkor egy fontos tényezőre azonnal felfigyelhetünk, mégpedig arra, hogy a modern nappalik sok esetben visszanyúlnak a régi korok stílusaihoz. Ahogy egy teljesen új dallamot, úgy egy új stílust is kifejezetten nehéz megalkotni, s ilyenkor a tervezők nemes egyszerűséggel felkutatják a régi terveket, amelyekből létrehozzák az újakat. A divat világában tehát, így keletkeznek a modern nappalik s ezt mindenképp tartsuk szem előtt!

nappali-konyha

A különböző stílusok ötvözésével természetesen mi is próbálkozhatunk az otthonunkban, viszont ezzel a módszerrel nem árt vigyázni, ugyanis nem egy egyszerű dologról van szó. Jóval bonyolultabbról, mint ahogy mi azt hisszük. A különböző stílusok keveréséhez meglehetősen finom esztétikai érzék kell, mert ebben az esetben szinte biztos, hogy valamit túlzásba viszünk, s az visszataszítóvá válik. Magyarországon még ma is megtapasztalhatjuk ezt a jelenséget. A szocializmus idejéből maradt bútorokat még mostanság is nagyon sokan használják, s sok esetben ötvözik is a modernebb stílusokat képviselő bútorokkal, így a giccses és visszataszító modern nappalik pillanatok alatt megszületnek. Ha tehát, szépet és jót szeretnénk alkotni, akkor a stílusok keverésével nagyon vigyázzunk, mert pillanatok alatt balul sülhetnek el a dolgok. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a modern nappalik akkor hogyan néznek ki és mi jellemző rájuk.

divatos nappali

A modern nappalik kapcsán a legfontosabb manapság a praktikusság és az egyszerűség. Gondoljunk csak bele abba, hogy egy nappali valójában mire is szolgál! Mi a modern nappalik legfontosabb szerepe? Természetesen a közösségteremtő légkör, amely leginkább a modern elektronikai berendezéseknek köszönhető. Itt a TV készülékre és az egyéb szórakoztató eszközökre kell gondolnunk, amelyek szerves részét képezik a modern nappaliknak. Ha tehát, a modern nappalik ragadtak meg minket leginkább elsősorban a közösségi életet tartsuk szem előtt, ugyanis az manapság egyre fontosabb kezd lenni. Emellett az imént említett praktikusság sem elhanyagolható. Mostanság egyre kényelmesebb világban élünk, s még a modern nappaliktól is megköveteljük, hogy praktikusan és kényelmesen használhatóak legyenek.

kék fehér modern nappali

A modern nappalik kapcsán a használhatóságot számtalan módon növelhetjük, de a legnagyobb szerepet ebben az esetben a bútorok töltik be. A bútorzat központi része, minden esetben egy olyan kanapé kell legyen, amely több funkciót is ellát egyszerre. Legyen tehát kihúzható, s ha adott esetben nagyobb helyre van szükség, növelhessük meg a területe méretét. Az itt említett tippek csak egy töredékét képezik annak a csokornak, amire oda kell figyelnünk a modern nappalik kialakításakor, az viszont teljesen biztos, hogy ezeket mindenképp be kell tartani!