Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

A modern stílus színei
Modern bútor pirossal kiemelve

A manapság igen divatos minimalista stílus tisztán, a legszigorúbb szabályok szerint, ritkán valósul meg.

Gyakori azonban a modern berendezés minimalista elemekkel. Ha funkcionális, élhető otthont szeretnénk teremteni, nem kell feltétlenül a legújabb trendeket követnünk, fontosabb, hogy a nekünk leginkább tetsző stílust a saját ízlésünkkel kombináljuk.

A modern berendezés szívesen használja a barnát, annak világos, és sötét árnyalatait egyaránt. Sok esetben a padló sötét wenge, vagy akár fekete, míg a falakon a mogyoró, a tejeskávé, vagy a beige különböző árnyalatai uralkodnak.

Általában a bútorzat is visszafogott színvilágú, a fehér és a szürke szín sem ritka. Ne féljünk azért belecsempészni egy-egy izgalmasabb színt a berendezésbe, hiszen azzal megtörhetjük a stílust meghatározó színek visszafogottságát. Használjunk kiegészítő színt a lakástextileken, vagy akár egy-egy falfelületen. Csempésszünk be egy izgalmas kárpitozású fotelt, szofát, vagy válasszunk különleges szőnyeget. Az erős és élénk színek használata nem lesz stílusidegen, sőt, következetes használatával otthonunk díszévé válhat.