Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

nappali

Számtalan kérdés fel szokott merülni az emberekben a nappalik berendezése alkalmával, azonban ezekre a kérdésekre nem mindig lehet megfelelő választ találni. Kétségtelen, hogy a lakberendezéssel foglalkozó szakemberek tudnak a téma kapcsán a legtöbbet mondani, viszont a saját ízlésünket soha ne szorítsuk a háttérbe. Lássuk, hogy milyen kérdések merülnek fel általában az emberekben, amikor a nappali bútorok vásárlása, vagy elhelyezése előtt állnak. Legelőször is a nappali bútorok fajtái szoktak gondot okozni. Sokan nehezen döntik el, hogy egyáltalán milyen bútorok kerüljenek a nappaliba. Vannak, akik leginkább az esztétikára adnak, viszont ez a praktikusság rovására mehet, de természetesen ugyanez igaz fordítva is.

fekete nappali bútor

Általános szabályt viszont találhatunk erre a kérdésre. A nappali bútorok jellege mindig attól függ, hogy milyen tevékenységet végzünk az adott helyiségben. Ha például, a nappalinkat legtöbbször pihenésre használjuk, fontos, hogy a bútorok kényelmesek legyenek, s olyan nappali bútorokat helyezzünk el, amelyek valóban a pihenést segítik elő. Ilyenek lehetnek a különböző ülőgarnitúrák, de még a hintaszékek is ebbe a kategóriába sorolhatóak. Emellett természetesen az sem mindegy, hogy hány ember fogja majd használni a nappalit, s így a nappali bútorokat is. Ha például, egy nagy család kell hogy helyet kapjon a nappaliban, érdemes a bútorok számát és méretét akkorára tervezni, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

nappali bútor

Tehát, amennyiben nagycsaládosok vagyunk, ne zsúfoljuk teli a nappalit! Ez persze a helyiség méretétől is nagyban függ. Ez nagy család esetében azonban egyéb tényezőket is figyelembe kell venni. Ilyenek lehetnek a gyerekek, akik köztudottan virgoncak, s ez a nappali bútorok számára nem éppen pozitív tulajdonság. Ilyen esetben érdemes olyan nappali bútorokat választanunk, amelyek strapabíróak és jól tisztíthatóak. Egy fehér szövetkanapé tehát nem biztos, hogy jó választás egy nagy családban, mert például TV nézés közben szinte mindig előkerülnek a nassolni való ételek, s ezek olykor makacs foltokat hagyhatnak. Ez persze csak egy példa a sok közül. Fontos tehát előre látnunk, hogy ki és hogyan fogja használni a nappalit, ugyanis ez még a nappali bútorok beszerzése előtt sok hasznot hozhat. A nappali bútorok kiválasztásánál és a berendezésnél alapul vehetünk egy köztes verziót is, amikor előreláthatóan átlagos módon fognak károsodni a bútorok és a berendezések, s így tudjuk majd, hogy mire kell számítanunk.

nappali lakberendezés

Berendezés szempontjából fontos, hogy a nappali minden esetben tartalmazzon egy kanapét, vagy ülőgarnitúrát, amely a nappali bútorok egyik legkiemelkedőbb eleme. Ezt a bútort mindenki használni fogja, ugyanis a közösségek, vagy családok, általában az ülőgarnitúra köré tömörülnek. Fontos tehát, hogy az ülőgarnitúra időtálló legyen, de emellett teljesítse a megfelelő követelményeket, függően attól, hogy milyen mértékben lesz használva. A fotelekkel és a karosszékekkel hasonló a helyzet, ugyanis szintén központi szerepet töltenek be a nappali bútorok között. Ugyanakkor a dohányzóasztal kérdésköre más. Általában a dohányzóasztalok a többi bútor stílusához igazodnak, s ezt nem árt szem előtt tartani.

design kanapé

Továbbá a TV tartó asztal, vagy állvány is fontos szerepet tölt be manapság, viszont ezt az elemet sokszor a meglévő készülékhez érdemes igazítani. Látható tehát, hogy számtalan lehetőség közül választhatunk, a nappali bútorok kapcsán, s ez bizonyos esetben nehézkes lehet. Minden tippet és trükköt viszont csak egy profi lakberendező tud, s a nappali bútorok kiválasztásánál és elhelyezésénél érdemes is segítségül hívni egy ilyen szakembert!