Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Számtalan alkalommal megesik, hogy az emberek a lakberendezési tippek és trükkök között nem veszik észre, az ápolásra vonatkozó szabályokat, illetve tanácsokat! Ez természetesen helytelen, ugyanis, ha megfelelő minőségű bútorok birtokosai szeretnénk lenni, akár évtizedek múltán is, érdemes odafigyelnünk a tisztításra és a karbantartásra. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a folyamatot hogyan hajtjuk végre, s ez természetesen a szegfű bútorra is tökéletesen igaz.

A szegfű bútorok kapcsán érdemes megemlítenünk, hogy a faanyag annyira nem kényes, mint más fafajtáknál, az ápolása azonban kellő szakértelmet igényel. Persze nem minden bútort kell ugyanolyan odaadással és szorgalommal tisztítanunk, ugyanis a faanyagok bevonata, vagy lakkozása is többféle lehet. Ahogyan a többi esetben, a szegfű bútor kapcsán is érdemes mindenképpen minőségi lakkozású bútorokat választanunk, ugyanis ezek jóval kevesebb ápolást igényelnek és a „szavatossági idejük” is jóval tovább tart. Alapvetően a szegfű bútor tisztítása kapcsán is a házi praktikákat érdemes megfontolnunk, ugyanis ezekkel egyszerűen, gyorsan, és ami a legfontosabb, kíméletesen ápolhatjuk a bútorainkat. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük.

Mindenekelőtt érdemes alaposan körülnéznünk a vegyszerek piacán. Muszáj leellenőriznünk, hogy az adott vegyszerek károsíthatják-e a szegfű bútorunkat. Emellett azért fontos még egy körülményt megvizsgálnunk, méghozzá az egészségünkre vonatkozóan, ugyanis a mai tisztítószerek nagy része ammóniát is tartalmaz, amely egyáltalán nem mondható egészséges anyagnak. Persze a kifejezetten bútorok tisztítására használt fényező illetve tisztító folyadékok, sprayek sem mentesen a káros vegyszerektől, mert nagy mennyiségben tartalmaznak szintetikus anyagokat és különböző oldószereket. Persze számtalan esetben találkozhatunk olyan bútorfényező szerekkel is, amelyek különböző illatokat árasztanak magukból, s nem árt tudni, hogy ezek az illatok is környezetszennyező anyagok felhasználásával készülnek, s emellett teljesen feleslegesek.

Az olyan vegyszerekkel tehát, amelyek ammóniát, vagy bármilyen más káros anyagot tartalmaznak, nem csak a környezetünket, de saját magunkat is szennyezhetjük, ugyanis akár allergiát is okozhatnak. Így tehát a szegfű bútorunk ápolására érdemes a természetes tisztítási és ápolási praktikákat használnunk, mert ezekkel is meggyőző sikereket érhetünk el. De természetesen a ló túlsó oldalára sem érdemes átesnünk, mert azzal akár a szegfű bútorunkban is kárt tehetünk, tehát nagy mennyiségben a házi praktikák által előírt természetes tisztítószereket se használjuk. Érdemes minden esetben megkeresnünk az arany középutat, mert csak így pompázhatnak bútoraink teljes fényünkben. A házi bútortisztítási praktikákról azonban érdemes beszélnünk, sőt használnunk is őket, mert így nem csak anyagilag, de egészségileg is jobban járunk! Számtalan olyan természetes tisztítószert találhatunk a háztartásban, amelyek valóban hatékonyak, de emellett egyáltalán nem károsak az egészségre.

Ilyen lehet akár az alkohol is, amely a penészes foltok eltávolítására tökéletes, de akár a tej segítségével is tökéletes fényességet biztosíthatunk a bútorainknak, így a szegfű bútornak is. A tejet egyébként a régebbi, nemes fafajtákból készült bútorok tisztítására és fényezésére használták és használják a mai napig is, így a szegfű bútorunkat is bármikor fényezhetjük vele. Ez csak néhány példa volt a sok közül, de kétségtelen, hogy érdemes kicsit belemélyedni a témába, ugyanis a természetes tisztítószerek használata kifejezetten előnyös lehet!