Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

épített konyha

épített konyhaSokféle épített konyhabútor létezik. Pontosabban inkább sokféle felfogás van arról, mit hívnak az emberek épített konyhának. Vannak, akik ezt a fogalmat az épített konyhabútorra használják, amikor a konyha minden elemét szakemberrel csináltatják meg, az ő ízlésük szerint készítik el a faragást, a mintát, és a festést is.

Ez jóval drágább, mint a készen vett bútorok, viszont úgy fog kinézni, ahogy a tulajdonosa szeretné, tudja milyen minőséget vesz, és hogy ki készítette. Vannak viszont olyanok, akik téglából készítenek minden konyhai bútort, csak az ajtókat veszik meg készen boltból, méretre vágva. épített konyhaEz a megoldás ötletes és praktikus is, hiszen stabil, nem fog véletlenül sem megrepedni, elrohadni, illetve nem tud befolyni, beesni semmi a bútorrészek közé. Hátránya, hogy a felső bútorrészt ugyanúgy
csináltatni kell, mert azt nem igazán célszerű téglából összerakni. A megépítés előtt jól át kell gondolni a méreteket és a kialakítást, mivel utólag már nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen variálni.

Egy jól megtervezett, igényesen kialakított épített konyha fel tudja dobni a konyhát, leginkább vidéki házakban hangulatos.