Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Bevállalnád?

Markáns színek, vibráló minták, attraktív belsőépítészeti megoldások… mindezek együttesen láthatók ezen a képen, mégsem zűrzavaros, vagy tolakodó a látvány.
Ahhoz, hogy ennyi információt közöljön a lakás, és mégse érezzük magunkat rosszul tőle, nagyon fontos, hogy betartsunk bizonyos szabályokat. Az ilyen jellegű terek kialakítása szakembert kíván, és ha mégis amatőrként kezdünk hozzá, legyünk megfontoltak a következő kérdésekben:

Ha különböző mintákat használunk egymás mellett, például csíkosat a virágossal, pöttyöset a kockással, stb., akkor ügyeljünk arra, hogy a színhasználat azonos legyen a különböző motívumokban.

Ne legyen a teljes berendezés mintás, hagyjuk a mintákat kibontakozni semlegesebb felületek előtt. A képen is látható, hogy a kanapé háttereként szolgáló falak egyszerűek, és persze színeiket illetően szintén harmonikusak a minták színeivel. A kanapén belül is a mozgatható párnák háttereként egyszínű felületek jelennek meg, és a szintén alapként szolgáló szőnyeg is minta nélküli, fehér.

Ha több mintát és színt együtt használunk, akkor a formák legyenek egyszerűek és letisztultak. Ha elképzeljük ezt a kanapét mondjuk fehér színben, láthatjuk, hogy nem tér el az átlagos, modern stílusú formavilágtól. A színei és a mintái teszik attraktívvá, és ez elég. Ha fehér lenne, használhatnánk különleges mintát és színeket a falon, a szőnyegen, vagy esetleg egyéb bútorokon.

Egy ilyen izgalmas kanapé mindig szoborként funkcionál, a lakás középpontja és dísze, így semmiképp nem zsúfolhatjuk be egy sarokba, vagy nem pakolhatjuk körbe más, kiegészítő bútorokkal. Ez természetesen nagy teret, és szabad életstílust kíván.