Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Családi ház Velencén

Családi ház, parasztházEgy régi falusi ház újjáépítésére vállalkozott a fiatal házaspár, mivel erősen kötődtek a településhez. A hajdani parasztházat nagy részt le kellett bontaniuk, és a saját igényeikhez igazítaniuk az alaprajzi elrendezést. Így a ház kétszintes lett, viszont megtartotta a vidéki lakberendezésre annyira jellemző stílusjegyeket.

Az ingatlan külsejében tipikus parasztház tornáccal, hófehér falakkal, muskátlival… A belső tér viszont jóval tágasabb a megszokottól. Nappali-étkezőA fehérre festett gerendázat megkapó látványt nyújt és növeli is a térhatást. Ilyen környezetben csak rusztikus stílusú berendezés képzelhető el, így a konyha és a mellette található étkező egyaránt beleillik ebbe a világba.

A bútorok mellett a gyönyörű zöld cserépkályha is fokozza az otthonos, lakberendezési szempontból vidékies hangulatot. A fehér falszín mellett a zöld páfrány mintás tapéta izgalmas kontrasztot alkot és jól illik a rusztikus bútorokhoz annak ellenére, hogy modernebb irányvonalat követ.

konyhaAz apró ötletek mindig hasznosak és élhetőbbé varázsolják az adott helyiséget. A konyhaszekrény oldalán a mágnes fal pl. megkönnyíti a családtagok közötti kommunikációt. Az étkezőben elhelyezett komód fiókjai, fonott kosarai pedig elrejtenek minden fontos apróságot. Figyelemre méltó ötlet a sínen futó világítás, amely a lehető legjobb megoldás látszó gerendázat esetén. Jó megvilágítás és fehér falszín mellett egy kis ablakos parasztház is lehet világos.