Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

műanyag kerti bútor

Ha elhangzik az a bűvös szó, hogy „műanyag kerti bútor”, akkor szinte mindenkinek a fröccsöntött műanyagból készült székek és asztalok jutnak az eszébe. Kétségtelen, hogy ezek a túlzottan is egyszerű bútordarabok nagyon elterjedtek a hazánkban, sőt szerte a világban, azonban ne csak ezekre gondoljunk, ha a műanyag kerti bútor szót halljunk. Számtalan egyéb lehetőségünk is van bútorvásárlás esetén, csak körültekintőnek kell lennünk. Legelőször is érdemes olyan műanyagból készült bútorokat keresnünk, amelyek műanyag szálakból vannak fonva. Ez természetesen nem csak az esztétika miatt nagyon fontos, hanem az időtállóság miatt is, mert a fonott bútorok jóval masszívabbak.

polyrattan kerti bútor

Gondoljunk csak a szépen megmunkált rattan bútorokra, amelyek valóban gyönyörűek. Ezt a hatást nem csak akkor érhetjük el, ha megvesszük a méregdrága rattan kerti bútort, mert a jóval olcsóbb műanyag szálakból szőtt bútorokkal is nagyon jól járunk. Természetesen ebből a fajtából sem mindegy, hogy melyiket választjuk az azonban biztos, hogy jóval olcsóbban jövünk ki. Persze számtalan egyéb lehetőségünk is van a műanyag kerti bútorok kapcsán. Az egy darabból álló, kiöntött formáktól azért nem kell ódzkodnunk, mert ezekből a típusokból is léteznek minőségi darabok, amelyek jól is mutathatnak a kertünkben. Találhatunk például ultramodern darabokat is, amelyek már messze nem hasonlítanak azokra az egyszerű műanyag kerti bútorokra.

praktikus kerti bútor

Ezekkel pillanatok alatt modern hangulatot varázsolhatunk a kertünkbe, s mindezt viszonylag olcsón. Manapság már extra designos műanyag kerti bútorokat is találhatunk a piacon, amelyek világítanak, vagy éppen más extrával vannak felszerelve. Ezek a darabok nem csupán a tengerpart mellett mutatnak szépen, hanem egy mai magyarországi kertben is tökéletes hangulatot teremthetnek. Persze a műanyag kerti bútorok vásárlásának is megvannak a hátrányai és sok esetben a tisztításuk is egy ilyen hátrány lehet. Persze a műanyag kerti bútorok időtálló termékek, viszont nekik is van „szavatossági idejük”. Az tény, hogy a műanyag kerti bútorok jóval könnyebben ápolhatóak, mint a fabútorok, de azért egy két trükköt itt sem szabad kihagynunk a tisztítás során!

modern kerti bútor

Mivel ezek a bútorok minden esetben statikusak, vagyis, ha esik, ha fúj, kinn hagyjuk őket, erős természeti hatásoknak vannak kitéve nap mint nap. Természetesen erre is lettek tervezve, azonban érdemes napi rendszerességgel ápolnunk őket. Az ápolás ebben az esetben nem kell mást jelentsen, mint törölgetést, tehát semmilyen komoly tisztításra ne számítsunk. Akkor viszont, ha a műanyag kerti bútorunkra bármilyen szennyeződés rákerül, azonnal kell cselekedjünk, mert a műanyag is képes magába szívni a színeket. Gondoljunk csak a kávéra, amely nagyon sűrűn ki szokott ömleni. A kávé is képes olyan maradandó foltot hagyni a műanyag kerti bútoron, amit szinte lehetetlen lesz a későbbiekben eltávolítani.

futurisztikus kerti nyugágy

Az ilyen esetekben tehát gyorsan kell cselekedjünk, mert az elszíneződés csak így előzhető meg. Továbbá ne feledjük el azt sem, hogy a műanyag kerti bútorok érzékenyek a különböző tisztítószerekre. Túlzottan lúgos tisztítófolyadékokat ne is használjunk, mert hosszú távon szinte biztos, hogy kárt fognak tenni a legújabb műanyag kerti bútorokban is. Ha tehát maradandó műanyag kerti bútort szeretnénk, azt minden esetben gyengéden ápoljuk és kerüljük az erős hatóanyagú tisztítószereket. Amennyiben lehetséges, vásároljunk kifejezetten műanyag tisztításra alkalmas szereket, mert a siker ezekkel hosszú távon is garantált lesz!