Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

fa hatású járólap

A fa hatású járólap közkedvelt a lakások szobáiban, hisz igényes és strapabíró is egyben, ám nagy hátránya, hogy hideg. Mostanság szokássá vált a szobákat is járólappal burkolni, régebben csak az előszobába, nappaliba vagy konyhába raktak le hideg burkolást, ám a meghitt, meleg hatású szőnyeg helyett egyre inkább ezek terjedtek el.

járólapEz főleg télen jelenthet hátrányt, hisz sok embernek fázhat rajta a lába, ezért jobb padlófűtéssel felszerelni ezeket a házakat, vagy papucsokat pakolni szét a szobákban. Előnye, hogy könnyen tisztítható, széles szín és mintaválasztékkal rendelkezik, és a valódi fa hatását kelti.

Szintén a javára írható, hogy vízálló, így nem kell aggódni, ha a földre löttyen valami, egyszerűen felszárítható, míg a parkettáknál esély volt a beázásra. Ha háziállatot tartunk szintén jó választás a járólap, könnyen takarítható, nem akad bele kedvencünk körme, és a szőrszálakat is sokkal könnyebben tudjuk összetakarítani, mint a szőnyegről.

Ha kicsi a helyiség, vagy sötét, akkor jó választás lehet egy világosabb színű járólap, amely optikailag növeli a teret.