Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Fehér karácsony
Karácsonyi nappali

Karácsony közeledtével beköltözik a fény az életünkbe. A gyertyagyújtás mindig különleges alkalom, még akkor is, ha nap, mint nap megajándékozzuk magunkat néhány meghitt gyertyafényes pillanattal. Kifejezi ugyanis a csöndes baráti beszélgetések iránti vágyunkat csakúgy, mint a magányos, mégis boldog órák ígéretét, vagy a nagy családi együttlétek önfeledt vidámságát.

A hagyományos piros-zöld dekoráció helyett idén választhatunk a fehér, az ezüst és az arany árnyalatainak palettájáról, ha kicsit megnyugtatóbb, az ünnepi hangulathoz mégis tökéletesen illő díszítést szeretnénk. A bátrabbak akár egy alapjában kék, de mégis színes karácsonyi enteriőrt is kialakíthatnak.

Karácsonyi dekorációAz áttetsző dolgok, a csillogó fényes felületek fokozzák a különleges hatást, amely a mécsesek és gyertyák fényében még tündöklőbb lehet. Az üveg vagy kristályvázákba helyezett hóbogyó vagy fagyöngy egyszerű, olcsó és mégis csodás asztali dísz lehet. Egy-két tobozt is helyezhetünk a vázák mellé.

Bármilyen színvilágot is választunk, következetesen vigyük végig az egész lakáson, sőt még házunk külsejét is igyekezzünk ennek megfelelően dekorálni. Ügyeljünk az apró részletekre, mint az ajtódísz vagy a kandalló díszítése.

Karácsonyi dekorációKülönösen a gyerekeknek szerzünk nagy örömet, ha a kandallóra akasztott színes zoknikba némi édességet vagy apró ajándékokat teszünk. Ugyanitt elhelyezhetjük az Adventi naptárat is. Az itt látható képen ez egyszerű, házilag is elkészíthető rekeszes, fehér polc, amit dekorációként is használhatunk. A különféle koszorúkat sok helyen alkalmazhatjuk a lakásban. Nem csak az ajtóra rögzíthetjük, fali díszként is remekül funkcionálnak.

KarácsonyMindig próbáljuk egyedi ötleteinket is megvalósítani, hogy személyessé váljon a tér, ezáltal otthonunk tükrözni fogja saját stílusunkat. Varázslatosak például az üveg csilláron elhelyezett gyöngydíszítésű függők. Apró kiegészítőkből (lepkék, angyalok, csillagok, hópelyhek, fényképek, tükrök stb.) egyedi, fenyőfa alakú faldekorációt alakíthatunk ki, egy kreatív délután keretében, ahol a család apraját, nagyját bevonhatjuk a közös alkotásba.

Papír hópehelyTovábbi egyszerű ötlet a mennyezetről belógatott fehér, papír hópelyhek és a papír betűkből kialakított kandalló díszítés. A tűz és a hó, mint a tél elemei- fehér és piros dekorációként jelenhetnek otthonunkban.

Hasznos ötletek:

    Karácsonyi kandalló
  • Válasszunk hangjegy mintás gyertyákat, hiszen a zene is része a meghitt karácsonynak!
  • Maximum 2-3 színt használjunk egymás mellett, hogy a harmonikus színvilágot elérjük. Tartsuk szem előtt a: „Néha a kevesebb több!” szemléletet.
  • Rakjunk girlandot a lépcsőkorlátra, tükörre, ajtókeretre, kandalló párkányra vagy csak egyszerűen függesszük fel a falra!
  • Aki a régi karácsonyi hangulatot kedveli, használjon minél több kiegészítőt, minél gazdagabb dekorációt!