Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Feketén fehéren
Fekete-fehér konyha

A fekete-fehér TV műsorok hajdanán mozgósították fantáziánkat –már aki még emlékszik rá – és a színes világot mindenki saját ízlése szerint képzelhette el. Azóta sok minden megváltozott …

A divatban és a lakberendezésben évről-évre kíváncsian várjuk a legújabb trend színek feltűnését, az persze más kérdés, hogy követni a divatot nem olyan egyszerű dolog. Általában sokan félnek az intenzívebb színektől, az erősebb, élettelibb árnyalatoktól. Ettől függetlenül a színválasztás az egyik legnagyobb kérdés a lakberendezésben.

Fekete-fehér fürdőszobaEgy lakberendező szinte naponta szembesül is ezzel a problémával.Jó ötlet visszatérni az örök klasszikus fekete-fehérhez, amely egyszerre lehet dinamikus és letisztult, visszafogott és nagyvilági. Az alapszíneket kiegészíthetjük egy élénkebb kísérő árnyalattal is, ugyanakkor a matt és fényes felületek váltakozása is fokozza a fekete-fehér izgalmas kontrasztját. A minimál design könnyen összeegyeztethető ezzel a letisztult színvilággal, bár klasszikus és eklektikus enteriőrökben is kedvelt ez az összeállítás. Nyilván figyelni kell az arányokra is, hiszen túl sok fekete komorrá teheti a lakást, de bátran nyúlhatunk ehhez a színhez, ha kellően világos, napfényes az otthonunk és gondoskodtunk a helyiségek megfelelő megvilágításáról is.

Fekete-fehér emeleti fürdőszoba

A konyha és a fürdőszoba remekül mutat feketén-fehéren. A csempék játékos felrakása tágítja a teret az egyébként meglehetősen kis alapterületű fürdőben. Érdemes persze valamilyen kiegészítő színnel feldobni az egészet. Esetünkben a narancssárga kínálkozott erre a célra, persze csak mértékkel alkalmaztuk. A nagyobb fürdő hihetetlenül levegős lett kizárólag az alapszínek használatával. A konyha, csempe helyett fehérre festett üveg falburkolatot kapott, amely szintén remekül beleillik a képbe.
Amennyiben fiatalos, dinamikus, de jól áttekinthető lakásra vágyunk nyugodtan vegyük a bátorságot és álmodjunk meg mindent feketén-fehéren.