Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Fényképek másképp

Annyi sablonos megoldás után, annyira jó egyedi megoldásokat megosztani. Például a hagyományos óra különlegessé tehető, amennyiben vásárolunk egy nagy óraszerkezetet és a számokat egy-egy fényképpel helyettesítjük.
Óra képekből
Hűtőnket is vidámmá tehetjük egy nagyon egyszerű módszerrel. Készítsünk hűtő mágnest kupakokból, melyek belsejébe ragasszuk bele szeretteink fényképét vagy az utazásaink során készült kedvenc képeinket.
Hűtőmágnes kupakokból
Készíthetünk a sűrűn egymás mellé rakott képkeret segítségével „fénykép patchwork-ot”. Ez remek falburkolat, ugyanakkor személyessé teszi a szobánkat. Tervezzük meg, hogy mekkora a felületen szeretnénk díszíteni a falat és ehhez mérten válasszunk fényképkeretet.
fénykép patchwork
Nappalinkban úgy is kialakíthatunk fókusz pontot, hogy az egyik falat kiemeljük. Remek megoldás a gyerekeinkről készült, hatalmas poszter.
gyerek poszter

Régi üvegek is lehetnek lakásunk dísztárgyai, hát még, ha fényképeket helyezünk az üvegekbe! Tehetjük a kandalló párkányára vagy polcra is, mindenesetre érdemes egy kis kompozíciót alkotni belőlük. Váltogathatjuk az üres, díszes és a „teli” üvegeket.
régi üvegek

Az Ikeás fűszertartó jó példa arra, hogy a tárgyakat más funkcióra is használhatjuk az eredeti elképzelésen kívül. Dolgozóasztalunk tároló doboza is lehet, melybe rakhatunk gémkapcsot, radírokat, hobbynkhoz tartozó apró kiegészítőket (pl. gyöngyöket, papírvirágokat). A dobozok tetejét díszítsük kedvenc fényképeinkkel.

Ikeas fűszertartó
A fa spulni (cérnaorsó) sem kifejezett fényképtartónak lett kitalálva, mégis jól mutatnak a belerakott képek. Különösen a régi képek tárolásához ajánljuk, mert hangulatukban tökéletesen illenek egymáshoz. Tegyünk egymás mellé több darabot, hogy ne estleges megoldásnak tűnjön!

faspulni fényképtartó

Ha meguntuk a régi tálcánkat nem kell kidobni, csak szedjünk elő egy kedvenc fényképet a tarsolyunkból. A legjobb digitális formában, mert azt akár méretre is nyomtathatjuk. Lamináltassuk, hogy ne sérüljön, ne ázzon el! Egyszerre több darabot készítsünk, mert akkor hangulatunk szerint variálhatjuk a tálcára helyezett képet.

fényképes tálca

A falra akasztott vállfák segítségével fotókat, rajzokat, emlékeket mutathatunk be. Akár a családfát is kirakhatjuk belőle, vagy egy fényképsorozatot.

képek vállfákon

Szóval legyünk kreatívak és használjuk fel a kezünk ügyébe akadó hétköznapi tárgyainkat alternatív módon!