Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Keleti hangulatban


Szőnyeg
Aki nem ragaszkodik túlságosan a hagyományokhoz, és nem szeretné lakását nehéz és sok kötöttséget jelentő bútordarabokkal túlzsúfolni, megszokott életmódját akár “földközelben” is folytathatja.

A keleti kultúrában kedvelt pihenési és étkezési szokások elsősorban a fiatalok számára nyújtanak remek lehetőséget otthonuk egyéni, és nem utolsósorban költségkímélő berendezéséhez. Az ötletekből természetesen az idősebbek is meríthetnek, hiszen a mesés kelet stílusában kialakított, vagy éppenséggel a japán életmódot idéző nyugodt sarok bármelyik otthon érdekes színfoltja lehet.

Az első lakás berendezése mindig komoly próbatétel a fiatalok számára. Aki az anyagi korlátok ellenére mégis szeretne különleges, sajátos hangulatú otthont alkotni, annak nem kell feltétlenül lemondania egyéni elképzeléseiről. Egy érdekes szövésű ágytakaró az egyszerű matracon is jól mutat, néhány földre dobott puha párna pedig helyettesítheti a hagyományos ülőgarnitúrát.

Földközelben természetesen egy kicsit megváltozik a világ, ezért olyan részletek is fontossá válhatnak, amelyekre egyébként nem figyelünk annyira. Egy szép szőnyeg izgalmas mintázata például a figyelem középpontjába kerülhet, mint ahogyan egy padlóvázába állított szemet gyönyörködtető virágcsokor is.

A képeket, bekeretezett posztereket művészi egyszerűséggel akár a fal mellé is állíthatjuk, a lényeg, hogy lakásunk tükrözze mindazt a könnyedséget és keresetlenséget, amely saját egyéniségünkből fakad. A keleti kultúrákból számos ötletet csempészhetünk otthonunkba, amelyek mértékkel és ésszerűen alkalmazva megállhatják helyüket mindennapjainkban is.