Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

A lakás átalakítása alapvetően két fázisra bontható: a tervezésre és a kivitelezésre. Tervezgetni és ábrándozni kellemes, de sokszor nehéz feladat, de erre jó a lakberendező, hogy segítsen benne. A kivitelezés sokak szemében rémálom… hogy ezt elkerüljük, íme néhány jó tanács:

  1. Szánjunk a kivitelezésre annyi időt, amennyire valóban szükség van. Sokan esnek abba a hibába, hogy siettetik, szeretnének hamar túl lenni rajta, és ezért saját maguk számára készítik elő a problémát, hogy nem lett kész az általuk szűkre szabott határidőn belül.
  2. Mielőtt elkezdődik a kivitelezés, gondoljuk végig azt, hogy mit szeretnénk, és mi az, ami reálisan belefér anyagi kereteinkbe. Tipikusnak tekinthető az a probléma is, hogy túlzott igényekkel indul az átalakítás, és félúton elfogy a pénz. Ez természetesen hátráltatja a befejezést, és rengeteg idegességet és problémát okoz.
  3. Ha tanácstalannak érezzük magunkat, forduljunk tervező szakemberhez. Sok esetben az elhibázott döntések, és azok következményei több pénzbe kerülnek, mint a lakberendező tervezési díja. Ha Ön is így érzi, keressen minket :)
  4. Válasszunk megbízható, több referenciával rendelkező kivitelezőt! Legjobban akkor járunk, ha generálkivitelezőt bízunk meg a feladattal. Ellenkező esetben a sok, egymástól független, és ráadásul konkurens csapat között kitör a „háború”, és probléma esetén mindenki a másikat hibáztatja. Generálkivitelező csapat esetében ezek a gondok lekerülnek a vállunkról, hiszen cégen belül kénytelenek megoldani.
  5. Ha olyan lakberendező tervezőt választ, akinek gyakorlata van a kivitelezés lebonyolításában, akkor azzal sem kell törődnie, hogy elmagyarázza a szakiparosoknak a teendőket, ezt megteszi Ön helyett a lakberendező, megtesszük Ön helyett mi.
  6. És végül egy jó tanács: ha tehetjük, költözzünk ki a lakásból a munkálatok idejére, nyugodtabban átvészelhetjük a kellemetlenségeket.