Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

gyerekszobától a fürdőszobáig

Ügyfelünk pár éve költözött ebbe a társasházi ingatlanba, de akkor csak a nappali, konyha, háló felújítását tudta elvégezni. A lakás többi részének megtervezésével bízta meg cégünket.
Megrendelőnk számára csak résztervezést végeztünk, mivel a meglévő nappali berendezéshez kellett igazítani a lakás többi helyiségét is. Az egységes otthon kialakításához figyelembe vettük a használt színeket és a minimál stílust.
nappali

Feladatunk az előszoba, gyerekszoba, gardrób, fürdőszoba teljes felújítása volt.

Előszoba

előszobaAz előszobán végig futó, tükrös, tolóajtós szekrény rejti a kabátokat, középen a kényelmes cipőfelvételt ülőke szolgálja. Az egyenletes megvilágítás érdekében, a mennyezet két oldalán gipszkarton dobozolásba épített led lámpatestek biztosítják a megfelelő fényt. Az aljzatra bézs-barna, négyzethálós linóleumborítás került.

Gyerekszoba

Ebben a fiú szobában helyet kellett adnunk egy kétüléses íróasztalnak, tároló bútoroknak és egy nagy ágynak. A praktikus helykihasználás végett az ágyfölé is került szekrény, a szezonális ruhadarabok tárolására. Az íróasztal és a felső szekrény közötti falszakaszt falipanel védi a koszolódástól. Külön érdekessége a benne elhelyezett hangulatvilágítás.
fiú szoba iróasztalAz ággyal szemközti falra került a TV, az alatta lévő fiókos komód rengeteg dolgot elnyel. A beépített világítással kombinált gipszkarton dobozolást piros színre festettük, így még nagyobb hangsúlyt kap a lefelé szóródó fény. A színvilág itt is bézs-barna, mely megjelenik a bútorok anyaghasználatában és a választott falszínben. Kiegészítő színként a kisfiú kedvencét, a pirosat választottuk.

fiú gyerekszoba

Fürdőszoba

A fektetett téglalap alakú, magas fényű csempe család dekorációs eleme volt a meggypiros mozaik. Ezt a tükör keretezésénél és a WC mögötti parapetfalon használtuk. Az épített zuhanyzót üvegfal választja el a fürdőszoba többi részétől. A barna csempével burkolt falfülke praktikus tároló felületet képez a tisztálkodási, kozmetikai dolgoknak. A mosdó alatti bútoron szintén visszaköszön a piros.

fürdőszoba

WC

wcAz egységes térkialakítást figyelembe véve a WC is a fürdőszobában használt burkolatot kapta. Itt is mozaik keretezi a tükröt, hullámos dekorelem zárja le a csempézést fröccsenő magasságban. Fölötte festettük a falat, hiszen teljesen felesleges lenne plafonig burkolni ezt a helyiséget. Az aszimmetrikus kis mosdó mellett pont be lehet lépni az illemhelyiségbe és egyben a higiéniai elvárások is teljesülnek. A tér geometriáját kihasználva, polc került a beugróba, ahol a WC papírt és pipere eszközöket lehet tartani.