Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Hazai pályán

EdzőteremA télen lerakódott zsírpárnák ellen remek orvosság a sport. Ha nincs időnk edzőterembe járni, választhatjuk testmozgásra az otthoni terepet is.

Természetesen szó sincs arról, hogy helyigényes és súlyos gépeket kellene vásárolnunk, de egy mutatós szobabicikli még a legkisebb lakásban is elfér. A mindennapos hajtás után persze nehéz a pihenés helyett a mozgást választani, de ez a kis erőfeszítés sokszorosan megtérül.

Amennyiben elhatároztuk, hogy otthon (is) szeretnénk sportolni, jó, ha szemügyre vesszük lakásunk minden zugát. Első pillantásra talán nem is gondolnánk, hogy a tároló helyiség, vagy akár egy lépcsőforduló is remek helyszín lehet. A holt terek kihasználása amúgy is igényel némi fantáziát, miért ne alkalmazhatnánk ezeket a sarkokat, beugrókat sportszereink tárolására vagy elhelyezésére?

Más a helyzet persze, ha térben nincs hiány, és lakásunk stílusa is lehetővé teszi, hogy akár a nappaliban sportoljunk. Csupán fantáziánkon múlik, hogyan válogatjuk össze és helyezzük netán a figyelem középpontjába sportolásra használt eszközeinket. Fontos, hogy az adott helyiség, legyen szó raktárról, hálószobáról vagy nappaliról, inspiráljon a mozgásra.

A hívogató vetett ágy, vagy a süppedős kanapé mellett biztosan más ötletünk támad, de egy rendetlen szerszámos láda sem ösztönözhet eléggé a fölösleges kalóriák ledolgozására. Teremtsünk, hát olyan környezetet a színek és formák bátor használatával, amely az örömteli testmozgás színtere lehet!