Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

rattan

Sokan szeretik a rattant, de sajnos az ápolásáról már kevesen tudnak hasznos információkkal szolgálni. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a rattan kerti bútorok sokáig kiszolgáljanak minket, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megismerjük a tisztításukhoz szükséges ismereteket. Azt tudni kell, hogy a rattan kerti bútorok nagyon szívósak, de természetesen csak abban az esetben, ha megfelelő módon karban vannak tartva. Azt tudnunk kell, hogy a valódi rattan kerti bútorok lakkozása egy idő után biztosan le fog kopni, s ez egy természetes folyamat.

rattan nyugágy

Mellesleg a nap is kiszívhatja a bútorokat, s így a színük változni fog. A rattan kerti bútorokat körülbelül évente két alakalommal fontos megtisztítani. A folyamatot kezdjük azzal, hogy száraz ronggyal jól megtöröljük a bútorunkat. Ilyenkor minden szennyeződést letörlünk róla. Ezt követően már következhet a mosószerrel való tisztítás, ami szintén így zajlik. Amikor már a mosószeres vízzel is megtisztítottuk a bútorunkat, leöblíthetjük azt, azonban amennyiben lehet, sós vízzel tegyük azt. A víz sótartalma nem kell, hogy magas legyen, de azért legyen benne só.

rattan kerti garnitúra

Ezt követően már szárazra is törölhetjük a rattan kerti bútorokat. A törlés után hagyjuk még száradni és figyeljünk arra, hogy a bútor valóban teljesen kiszáradjon. Ezután már újra használhatjuk a bútorunkat, de természetesen az esőtől és egyéb természeti hatásoktól védenünk kell. Arra is nagyon figyeljünk, hogy a rattan kerti bútorok egyáltalán nem szeretik a hideget és a párát, tehát télen semmiképp se hagyjuk őket kinn.