Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

gardrób

Mostani cikkünkben elsősorban nem arra fogunk összpontosítani, hogy hogyan érdemes megtervezni egy gardróbot, hanem arra, hogyan érdemes benne a ruhákat tárolni. Természetesen, ettől függetlenül a tervezés egyes elemei is óhatatlanul előkerülnek, mert a két fogalom nem választható el egymástól. Ahogyan a címből is látszik elsősorban a női gardróbokról lesz szó, amik bizony meglehetősen érdekesek tudnak lenni, mert köztudott, hogy a nők jóval több ruhadarabot tartanak számon, mint a férfiak. Nincs is ezzel baj, sőt, az azonban biztos, hogy a sok ruhát valahova el kell helyezni, s ehhez néhány lakberendezési tippet nem árt megfogadni.

gardrób nőknek

A ruhatárolásnak vannak bevált módszerei, amelyekhez mindenképp érdemes ragaszkodni, de néha el is engedhetjük az elménket, s kitalálhatunk újabb megoldásokat. A hétköznapi életben sajnos nagyon sokszor előfordul az, hogy állunk a ruhásszekrény, vagy a gardrób előtt és nem tudjuk eldönteni, hogy mit vegyünk fel. Ennek általában az oka egyszerű, méghozzá az, hogy a gardróbunk meglehetősen átláthatatlan. Aki azt monda, hogy nincs elég ruhája, nézzen be egy kicsit a gardrób mélyére, s ott észre fog venni olyan ruhadarabokat is, amelyek már évek óta nem voltak szem előtt. A legnagyobb problémát az szokta okozni, hogy az emberek általában dobozokban és fiókokban tárolják azokat a ruhadarabokat, amelyek az adott pillanatban (vagyis egy válogatás alkalmával) nem tetszenek nekik. Ez egy nagyon nagy hiba, ugyanis az adott pillanatban lehetséges, hogy nem tetszik, de egy hét múlva már nagy valószínűséggel inkább azt húznánk fel.

gardrób

Ha teát, dobozolunk, akkor érdemes olyan ruhákat dobozolnunk, amelyek valóban nem kellenek már, illetve csak olyan tevékenységekkor, amilyen a kerti munka, főzés… Az első szabály tehát az, hogy a gardrób teljes mértékben átlátható legyen, s ne rejtőzködjenek a ruháink előlünk. A felsorolt szabályt a legkönnyebben akkor tudjuk teljesíteni, ha helyünk is van a ruháinknak, viszont ha a gardrób kicsi, nagy valószínűséggel be kell majd vetnünk a praktikus lakberendezési tanácsokat. Ettől függetlenül a gardróbunk kapcsán arra kell törekednünk, hogy minél nagyobb hely legyen benne, ugyanis a legkielégítőbb élmény csak így érhető el. Amennyiben különálló gardróbszobánk van, nagyobb teret kapunk, ahogyan a ruhák elhelyezésére, úgy természetesen az öltözködésre is. Ha viszont nem áll rendelkezésünkre egy külön kisszoba a gardrób kialakításához érdemes azt másképp megoldanunk. Ilyen esetben nagyon sokan megelégszenek a szekrényekkel, amelyek sok esetben ormótlanul és igénytelenül helyezkednek el.

női gardrób

Ez azonban nem az egyetlen megoldás, mert egy elegáns és használható gardróbot akár egy szobarészben is kialakíthatunk. Ezt legjobban a hálószobában tehetjük meg, ahol egy egyik falat kinevezzük „gardróbfallá”, s oda építjük meg álmaink gardróbját. Az említett lehetőséget természetesen többféleképpen is meg lehet oldani. Ha a drágább módszert választjuk, akkor beépített szekrény elemeken kell gondolkodnunk, ha viszont olcsón szeretnénk megúszni a gardróbot, akkor a polcos megoldások is jól jöhetnek. Persze nem arról van szó csupán, hogy az egyik falat elhalmozzuk polcokkal. Egy polcrendszert kell kialakítanunk, amely tökéletesen kiszolgálja majd az igényeinket, s emellett jól is néz ki. Az esztétikai részét egyszerűen megoldhatjuk elhúzható függönyökkel is, de vannak, akik faburkolattal oldják meg a helyzetet. Alapvetően az a fontos, hogy a polcrendszer, vagyis az új gardrób tökéletesen kielégítse az esztétikai és praktikai igényeinket is.

Ne feledjük tehát, hogy egy jó gardrób kialakításánál mi és a ruháink vagyunk a központban. A színeket illetően egyszerű a dolgunk, ugyanis a gardróbok kapcsán a fehér szín a domináns és a praktikus. A ruháink így kitűnnek majd, s így átláthatóbbá válik minden. Látható tehát, hogy ha ki szeretnénk alakítani egy gardróbot, amely minden igényt kielégít, nem lesz könnyű dolgunk, s ezt mindenképp tartsuk szem előtt. Továbbá az itt említett praktikákra is figyeljünk, mert nagyban megkönnyíthetik az életünket!