Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

áthidaló

A hálószobákban általában kifejezetten nagy szerep jut az áthidalós szekrénysoroknak, s ezen nem is kell meglepődnünk, ugyanis tényleg kényelmes az áthidalós szekrénysor használata. Sokan félnek tőle, mert furcsának tartják, hogy a fejük felett egy a szekrény középső része lóg a levegőben, ha viszont statikailag megvizsgáljuk az áthidalós szekrénysorokat könnyedén rájöhetünk, hogy egyáltalán nem biztonságtalan, sőt. Vannak azonban olyan emberek is, akik kifejezetten biztonságban érzik magukat az áthidalós szekrénysorok alatt, mert a föléjük emelkedő bútordarab valamilyen szintű biztonságérzetet is adhat.

hálószoba

Ha tehát, nem félünk attól, hogy a fejünkre esik, nagy valószínűséggel szeretni fogjuk. Persze az áthidalós szekrénysorok nem csak a hálószobában használatosak ugyanis a nappalikban is meglehetősen sűrű vendégek. Persze ott már más jellegű áthidalós szekrénysorról van szó, ami legfőképp esztétikai célokat szolgál, s ez elsődleges célja ne a helytakarékos lakberendezés. Az áthidalós szekrénysor egyik fő jellemzője az imént említett helytakarékosság, ami igencsak pozitív abban az esetben, amikor kevés helyen kell sok ruhát tárolni. Ha tehát, kevés a helyünk abban az esetben is érdemes az áthidalós szekrénysor mellett döntenünk, de természetesen még számtalan érvet felsorolhatnánk. Elsősorban azt kell látnunk, hogy az áthidalós szekrénysorok milyen elemeket tartalmaznak, s miért jó használni őket.

gyerekszoba

Aki már látott áthidalós szekrénysort, az tudja, hogy a szekrény két szélén magas elemeket találunk, amelyekbe könnyedén elférhetnek a kivasalt ingek, kabátok, vagy zakók. A középső, vagyis a híd rész, pedig inkább összehajtogatott pólóknak, s egyéb hasonló jellegű ruháknak szolgáltat helyet. Itt most a legtipikusabb áthidalós szekrénysorokról beszélünk, ugyanis ezek, szinte kizárólag az említett elemeket tartalmazzák. Fontos továbbá megemlítenünk azt is, hogy az áthidalós szekrénysorok teljesen eltérőek is lehetnek az imént említettektől. Néhány modellben már fiókokat is találunk, de olyan áthidalós szekrénysort is kapni a piacon, amely a cipőink számára is ideális helyet biztosítanak. Az utóbbi talán egy kicsit túlzás, az viszont kétségtelen, hogy az áthidalós szekrénysorok sok esetben számtalan pozitívummal rendelkezhetnek, s ezekre mindig érdemes odafigyelni a választás során. Amikor áthidalós szekrénysort választunk, túlzottan sok szempontot nem kell figyelembe vennünk, a minőséget azonban mindenképp. Ha azt szeretnénk, hogy az áthidalós szekrénysor időtálló és biztonságos legyen, akkor inkább a drágább anyagokból készült bútordarabokat válasszuk.

hálószoba áthidalós szekrény

Manapság leginkább MDF lapokból állítják össze az áthidalós szekrénysorokat is, s ez szinte minden lapra szerelhető bútor kapcsán így van, ha azonban kiváló minőséget szeretnénk, inkább válasszunk tömör fa bútort. Egyrészt azért, mert jóval erősebb és kitartóbb anyag a tömör fa, másrészt pedig esztétikai szempontból is jobban megállja a helyét. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a hagyományos préselt lapokból készült áthidalós szekrénysorok nem felelhetnek meg az igényeknek, az viszont biztos, hogy kevésbé időtállóak. Nagy előnyük azonban, hogy szinte bármilyen színben kaphatóak, s ez a mintázatra is tökéletesen igaz. Az áthidalós szekrénysorok kapcsán tehát a lényeg a minőség és a bútorlapok időtállósága. Emellett természetesen, az esztétikára is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, viszont ez egy egyéni kérdés, amelyre objektív tanácsot szinte lehetetlen adni!