Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Játék a falburkolattal
Klasszikus falburkolat

A klasszikus falburkolat kiegészítése, a keretbetétes, barokk mintás tapéta.

Az önmagában is szép, lila- szürke tapéta még jobban kiemelkedik az asztalos munkával készült, fehér keretnek köszönhetően. A lezárásként alkalmazott, gazdagon díszített gipsz stukkó, a klasszikus stílus jellegzetes eleme. Itt díszítőelem, viszont feljebb, mennyezet és fal a találkozásánál a holker takarást oldja meg.

Most is érvényesül a „kevesebb néha több” szabálya, mert a többi fal világos lila árnyalata mellett a figyelem ide terelődik. A tapéta mintájával harmonizáló ágytakaró és díszpárnák fokozzák az összhatást.

Ennél a barokk minimál stílusnál kicsit könnyebb a helyzetünk, mint egy stílustiszta lakás berendezésénél, hiszen itt használhatjuk a minimál és a barokk stílushoz tartozó elemeket egyaránt. Szabadabban bánhatunk a színekkel is, mert nem csak a wenge- bézs páros jöhet szóba.

Szerencsére vásárolhatunk a két stílust ötvöző, gyönyörű csillárokat, falikarokat, melyek nem csak a tér világítására szolgálnak, hanem annak eleganciáját is fokozzák

Ötlet: Vigyázzunk, mert a tér jellege is meghatározza a választandó stílust! A barokk- minimál egy régi épületben érvényesül igazán.