Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Karácsonyi készülődés

karácsonyi koszorúMár csak egy pár nap van hátra, és itt van legmeghittebb ünnepünk a Karácsony. Természetes, hogy ilyenkor a nők igyekeznek minél hangulatosabbá, ünnepélyesebbé dekorálni otthonukat, ezzel is emelve ennek a napnak jelentőségét. Szent estére a lakás kitakarítva, a fenyőfa feldíszítve áll a szobában és mindenki izgatottan várja a vacsorát és az ajándékozást.

asztali dísz

Az asztalon kap helyet az Adventi koszorú, melynek negyedik gyertyáját már meggyújtottuk és a lakásban számos lehetőséget találhatunk szebbnél szebb dekoráció elhelyezésére.

Már a ház bejáratánál jelezhetjük az ünnep közeledtét egy szép ajtódísszel. A fahéjjal és a magunk sütötte mézeskaláccsal díszített koszorú nem csak szépségével, hanem illatával is hívogat. Egyúttal nagyszerű alkalmat ad arra is, hogy szeretteinkkel családtagjainkkal együtt készülődjünk.

Az ajtódísz készítéséhez felhasználhatunk terméseket, fadarabokat, csillagot, apró kiegészítőket, legyünk kreatívak!
karácsonyi ajtódísz
Bent a lakásban aztán a legapróbb helyeken is megjelenhet az ünnepi hangulat.

Dekorálhatjuk a polcokat kis mackókkal, fenyőággal, gömbökkel. Kirakhatjuk a gyerekek által készített apró ajándékokat.
Akár a szekrény tetejét is díszíthetjük angyalokkal, selyem rózsával, textil fenyőfával.

asztali dísz karácsonyi dísz

Az asztal díszítéséhez használhatunk gömböket, gyertyákat, mikulás virágot, angyalokat, csúcsdíszt, tálakat és faháncsot is.

karácsonyi asztaldísz karácsonyi asztali dísz

A fenyőfa díszítésekor is válogathatunk a színek és dekorációs lehetőségek kavalkádjában. Ne csak a hagyományos gömb, szaloncukor, és égősorban gondolkozzunk! Eresszük szabadjára fantáziánkat. A fenyőfára felkerülhet lapát, Télapó figura, mikulás virág, tolldíszek, flitterezett gömbök, rénszarvas, kötött zokni és kesztyű, mignon és nyalóka, de akár óriás csipeszeket is felcsíptethetünk. A hagyományos piros-arany összeállítás helyett kipróbálhatunk más színkombinációkat is. A bátrabbak akár a fekete- fehérrel is megpróbálkozhatnak, a lényeg, hogyha kiválasztottunk egy- két színt, lehetőleg az egész lakásban ezt vigyük végig az összes dekorációban.

karácsonyfa dísz karácsonyi díszítés

A lakás díszítése után, jöhet a sütés, főzés és a jól megérdemelt pihenés.
Ötleteinket az Europarkban és a Lurdy házban lévő virágboltokból vettük, ahol megvásárolhatják a kész termékeket.