Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

konyhabútor olcsón

Amennyiben konyhabútor beszerzését tervezgetjük, érdemes kicsit elgondolkodnunk a lehetőségeinken. Legelőször természetesen mindenki az anyagi oldalt nézi majd meg, de utána már fontos, hogy tisztában legyünk néhány alapszabállyal, amelyeket mindenképpen be kell tartani a bútorok kiválasztásánál. Konyhabútor olcsón is kapható, s ez természetes, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet veszünk. Lássuk, hogy mit érdemes figyelembe vennünk, ha olcsó konyhabútort szeretnénk vásárolni. Elsőként mindenkinek el kell döntenie, hogy az adott bútordarabok mire szolgálnak majd. Természetesen főzésre sütésre és tárolásra, de nem mindegy, hogy hányszor és milyen irammal. Ha sokat főzünk és sütünk, akkor az olcsó konyhabútort érdemesebb drágábbra cserélnünk, persze csak akkor, ha az ár a minőségben is meglátszik.

konyha

Manapság a konyha és az ebédlő berendezése szinte egy, így sok esetben azt is meg kell vizsgálnunk, hogy hányan fogjuk majd az ebédlővel egybekötött konyhánkat használni. Az olcsó konyha arculatának megtervezése ilyen pilléreken alapul, s ezekkel minden esetben számolni kell. Ha olcsón szeretnénk kijönni a pénzünkből, akkor gyengébb minőségű bútorlapokból összeállított szekrényeket és berendezési tárgyakat kell majd vásárolnunk. Mielőtt így döntünk, nézzük meg alaposan, hogy miről is van szó. A legolcsóbb bútorok manapság laminált bútorlapból készülnek, de ezekkel a bútorokkal van némi probléma. Legelőször is az, hogy a konyhabútorok meglehetősen nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezt a terhelést a pára és a víz okozzák, no meg természetesen adott esetben az elejtett használati tárgyak. A laminált bútorok viszont nem minden esetben alkalmasak konyhabútornak.

kis konyha

Igaz hogy olcsóak, viszont kellően magukba tudják szívni a nedvességet ahhoz, hogy kis idő elteltével használhatatlanokká váljanak. Amennyiben a laminált bútorlap nincs megfelelően lefóliázva, biztosak lehetünk benne, hogy egy idő után a nedvesség megtalálja a bútorlap belsejébe vezető utat. A munkalapok kapcsán ez többszörösen is igaz, ugyanis azokat napi rendszerességgel éri közvetlenül víz, amit ha magába szív, dobhatjuk is ki. Kétségtelen tehát, hogy a konyhabútorok olcsón is beszerezhetőek, viszont lehetséges, hogy hosszú távon drágább lesz a vétel. A különböző konyhai szekrények és tárolók esetében még megpróbálkozhatunk laminált elemekkel, viszont a munkalapra mindenképp adjunk ki több pénzt, mert az nagyon gyorsan képes tönkremenni. Az olcsóság tehát ebben az esetben nem kifizetődő, de nézzük a továbbiakat. Az imént említettük, hogy nagyon sokszor a konyhához tartozik az ebédlő is. Az itt található bútorokat már nem éri annyi pára, viszont itt más minőségi szempontokat kell figyelembe vennünk.

konyhabútor

A kérdés ugyan az, vagyis hogy az olcsó étkezőasztal és a székek lehetnek-e jók? Természetesen lehetnek, de csak alapos utánajárás esetén. A szépség nem minden, s ez tökéletesen igaz ebben az esetben. Számtalanszor találkozhatunk olyan olcsó és akciós asztalokkal és székekkel, amelyek valóban jól néznek ki, s első ránézésre tökéletes üzlet megvenni őket. De mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, nézzük meg alaposan a bútorokat, méghozzá szerkezetileg. Fontos, hogy az asztal és a székel tartóelemei mindenképp tömör fából, vagy fémből legyenek, ugyanis csak így lehetnek elég masszívak. Továbbá a faanyag minőségét is figyeljük meg, illetve azt, hogy a fa megfelelő módon van-e kezelve. Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, biztosak lehetünk benne, hogy az olcsón megvásárolt bútorok is sokáig tartanak majd, persze ehhez megfelelő ápolás is szükséges.