Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

minimál fürdőszoba

Sokak szerint a fürdőszoba illetve az illemhelyiség azon helyiségek egyike, amelyre a lakberendezéskor nem érdemes sok időt, energiát, pláne pénzt szentelni, ugyanis a fürdőszobában keveset tartózkodunk és az ottlétünk általában nem a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja, hanem olyan időtöltés ez, amely a hétköznapokkal járó higiéniai szükséglet. Ez természetesen nem igaz és éppen emiatt nagyon fontos, hogy milyen szanitert választunk és természetesen mennyiért? Hogy mi is a szaniter?

Szaniternet nevezünk minden olyan berendezési tárgyat, amely megtalálható a fürdőszobában. Ezeket a kiegészítőket nap mint nap használjuk és sok esetben károsodhatnak, vagy akár el is törhetnek. Ennek tudatában kell tehát gondolkodnunk, amikor a szaniterrel kapcsolatos problémákat feszegetjük. Valójában manapság már óriási a választék ezen a területen is, tehát nem valószínű, hogy bárkinek bármilyen gondot okoz a választék hiánya. Persze a szaniter kapcsán sok esetben a túl nagy választék is problémákat okozhat, ezt azonban minden esetben kezelni lehet és kell is. A kérdés tehát, hogy mit válasszunk és miért épp azt, amit!

fa fürdőszoba

A szaniterrel kapcsolatosan az anyagminőséget mindenképpen érdemes előtérbe helyeznünk, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagból készült termékeket fogunk választani! Senki sem szeretné, hogy idővel hajszálrepedéseket találjon a mosdókagylón, vagy bármely más eszközön, ezeket a hibákat azonban már a vásárláskor érdemes kiküszöbölni, s ezt egy kis utánajárással pillanatok alatt meg is lehet oldani. Lakberendezéskor a minőséget mindenképp tartsuk szem előtt a szaniterek kapcsán is, mert csak így élvezhetjük tartósan az egyes elemek és bútordarabok adata szépséget és kényelmi funkciókat. Persze ahhoz, hogy a szaniter ép maradjon és sok évig használható legyen, elengedhetetlen a rendszeres tisztítás is, ugyanis bizonyos szennyeződések, mint például a vízkő óriási károkat tehetnek az egyes elemekben! Továbbá a baktériumok szaporodásának megakadályozására is figyelnünk kell, s mint szinte minden, ez is a rendszeres tisztításon és a szaniter megfelelő minőségén múlik.

fürdőszoba

Érdemes olyan szanitert választanunk, amely speciális antibakteriális bevonattal rendelkezik, mert így könnyedén és gyorsan kiküszöbölhetjük az említett problémákat. Ezek a bevonatok általában még simábbá varázsolják a szaniter felszínét, s így a baktériumok is nehezebben fognak megtelepedni rajta! Az ilyen jellegű lakberendezési tippeket és trükköket mindenképp érdemes megfogadnunk és nem csak a WC csésze kapcsán, hanem a fürdőkáddal, zuhanyzóval és a kézmosóval kapcsolatosan is. Tehát az ápolás és a karbantartás kivételes fontosságú a szaniterekkel kapcsolatban, azonban az is fontos, hogy ne essünk a ló túlsó oldalára. Gondoljunk a tisztítószereink minőségére és arra a kárra is, amelyet túl nagy mennyiségben okozhatnak.

modern minimál fürdőszoba

A hétköznapok során elegendő az is, ha meleg vízzel és puha törlőkendővel tisztítjuk a mosdókagylót és a többi elemet. Persze enyhe szennyeződések esetén tisztíthatunk a háztartásban is megtalálható ecettel, vagy egyéb természetes tisztítószerekkel. Ha azonban komolyabb szennyeződéseket kell eltávolítanunk, használjunk minőségi és megbízható tisztítószereket, amelyek nem károsítják az egyes elemek bevonatát, de erős kemikáliákat, mint például a sósav, semmiképpen se! Tehát, sok mindenre oda kell figyelnünk a szaniterek kapcsán s ehhez sok esetben érdemes kikérnünk a szakemberek véleményét is, ugyanis csak ebben az esetben mehetünk biztosra.