Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

szekrénysor

Sokan ódzkodnak a használat termékek megvásárlásától, pedig ez nem minden esetben lehet rossz döntés. Mindenekelőtt, érdemes tisztáznunk, hogy az emberek miért vesznek használt szekrénysort és úgy általában használt termékeket. Ne higgyük azt, hogy csak a spórolás vezeti az embereket. Nagyon sok esetben megesik az is, hogy egy bizonyos bútordarabot néztek ki magunknak, viszont az már új állapotban sehol sem kapható, mert kifutott. S ilyenkor szokott megtörténni az, hogy a vásárló a használt termékek után néz.

szekrénysor

Ez helyes megközelítés például a használt szekrénysor vásárlása esetén is, főleg akkor, ha az elhasználódott darab egy garnitúra része volt. A garnitúrákat nem érdemes megbontani, kivéve persze akkor, ha találunk olyan bútordarabot, amely az eredetivel szinte megegyezik. Azonban a használt szekrénysor spórolási lehetőséget is adhat az embereknek, s ezt is érdemes szem előtt tartani. Sok esetben a használt termékek, szinte semmiben nem különböznek az újaktól, főleg akkor, ha megfelelően ápolták őket. Ez tökéletesen igaz a használt szekrénysorok kapcsán is. Lássuk azonban, hogy mire kell odafigyelnünk abban az esetben, ha használt szekrénysort szeretnénk vásárolni! Legelőször is a minőségre.

szekrény

Természetesen ez egy tág fogalom, azonban pillanatok alatt leszűkíthetjük. A legnehezebb a különböző használt szekrénysorok úgymond gerincét látnunk, vagyis azokat az elemeket, amelyek a szerkezet tartását adják. Ha itt valami eltörik, vagy vetemedik, biztosak lehetünk benne, hogy a használt szekrénysor rossz vétel. Sokan azonban a felületi karcoktól és a kisebb repedésektől is megijednek, pedig ennek nem kellene feltétlen így történnie. A hajszálrepedések bármikor jelentkezhetnek a fa anyagán, főleg abban az esetben, ha a fa nincsen megfelelő módon lekezelve. Az ilyen kis sérülések miatt azonban nem kell azonnal elállnunk a vásárlástól, ugyanis az ilyen hegek pillanatok alatt begyógyíthatóak.

elegáns szekrénysor

Ugyanez a helyzet a kopott lakkréteg esetében is, de számtalan egyéb helyzetben is. Egyedül akkor érdemes elállnunk a vásárlás elől, ha látjuk, hogy a használt szekrénysor tartószerkezete törött el, mert ilyen helyzetben a javítás költsége már jóval meghaladhatja a használt szekrénysor árát. Természetesen használt szekrénysorokat valakik azért vesznek, hogy utána felújítsák azokat és tovább adják. Számtalan olyan bútorkereskedést találhatunk, amelyekben a bútorok ilyen módon kerülnek eladásra. Nem rossz választás itt sem használt szekrénysort vásárolni, ugyanis tudhatjuk, hogy ezeken a helyeken szakavatott kezek végezték a felújítást, s ez sokat számít. Nem elhanyagolható körülmény az sem, hogy ebben az esetben a felújítással nem nekünk kell foglalatoskodnunk, így időt spórolhatunk. Sokan felteszik maguknak azt a kérdést is, hogy milyen használt szekrénysorokat érdemes megvásárolni használtan. Itt elsősorban az alapanyagokat érdemes megfigyelnünk.

hálószoba szekrénysor

Látható tendencia, hogy az emberek a préselt bútorlapokat használtan már nem szívesen veszik meg, s ez a használt szekrénysorok kapcsán is így van. Amennyiben préselt bútorlapokból összeállított használt szekrénysorról van szó, kevésbé kelendő, még akkor is, ha a tömör fa árának felébe kerül. Az antik bútorokra is valamilyen szinten használtként kell tekintsünk, s az ő esetükben sem nagyon látni préselt lemezekkel készült darabokat. Ha már az antik bútorok szóba kerültek ne feledjük azt sem, hogy bizonyos ezermesterek az antikolást sem vetik meg, ha használt szekrénysorról van szó. Ez egy tökéletes módszer arra, hogy eltüntessük a fában keletkezett károsodásokat, s új hangulatot adjunk a bútoroknak. Láthatjuk tehát, hogy a használt szekrénysorok számtalan lehetőséget kínálnak, csak ezt sok esetben nem használjuk ki.