Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Miért van szüksége lakberendezőre?

Flat Art referencia fotóAmikor kb. tíz évvel ezelőtt egyszer belgyógyásznál jártam, feltette nekem a kérdést, hogy mi a foglalkozásom. Én azt válaszoltam, hogy lakberendező vagyok. Mosolyogva és kissé cinikusan megkérdezte, hogy láttam-e már olyan embert, aki nem tudta berendezni a lakását. Persze rögtön felmerült bennem a válasz, hogy olyan embert sem láttam még aki halhatatlan, pedig orvoshoz jár… Valóban, mindenki be tudja rendezni saját otthonát, ahogy rajzolni, vagy énekelni is bárki képes. A kérdés csak az, hogy hogyan…

Lakberendezőnek lenni divat, lakberendezéssel foglalkozni pedig szakma. A különbség igen jelentős. Manapság, amikor százával kapnak emberek lakberendező bizonyítványt, a szakma presztízse egyre romlik. Talán éppen ugyanezért az emberek zöme nem tudja, mit várhat egy lakberendezőtől.

Fontosnak tartjuk, hogy Önök, akik érdeklődnek szakmánk iránt, tudjanak róla, hogy a lakberendezés nem egyenlő pusztán a bútortologatással, és a falszínek meghatározásával. Illusztrációként saját referenciáinkból gyűjtöttünk össze néhány képet, ami bemutatja azt, hogy mi minden más is beletartozik munkánkba. A stílus meghatározása után minden belsőépítészeti átalakítás, az álmennyezetek és gipszkarton polcrendszerek, stukkók, a világítás tervezése, valamint a bútorok és a burkolatok kiosztása, a függönyök és kiegészítők mind a tervezés részét képezik, sőt igény esetén a kivitelezés lebonyolításában is részt veszünk. További referenciák honlapunkon.