Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

minimál fürdőszoba bútor

Sokan azt gondolják, hogy a fürdőszoba az a helyiség, ami a legkevésbé számít, pedig ez nem igaz, sőt. Gondoljunk csak bele: amikor felkelünk, szinte azonnal oda megyünk, mielőtt pedig lefeküdnénk, biztosan betérünk a fürdőbe. Az emberek nagy része bizony nap mint nap kifejezetten sok időt tölt a fürdőben. De vajon foglalkozunk azzal, hogy hogyan érezzük magunkat odabenn. Sajnos általában nem, pedig kellene. Kellene már csak azért is, mert a reggeli zuhany indítja el a napunkat, s egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen légkörben ejtjük meg. Itt jönnek képbe a fürdőszoba szekrények is, ugyanis ezek a bútorok óriási hatással lehetnek a fürdő légkörére, így ránk is. Természetesen a csempék, a szaniter és egyéb berendezési tárgyak is fontosak, viszont az emberek a fürdőszoba szekrényekre helyezik a legkisebb hangsúlyt, megjegyzem hibásan.

fürdőszoba bútor

A fürdőszoba szekrények egy olyan elem, amit minden nap használunk. Benne tároljuk a törölközőket, a hajszárítót, de sokan még a vegyszereket is. Az utóbbi nagy hiba, ugyanis a vegyszereknek nem ott van a helyük, inkább a mosogatótálca alatti szekrénykében. Sajnos nagyon sokan a fürdőszoba szekrényekbe helyezik el a vegyszereket és a nemkívánatos tárgyakat. Ne feledjük azt sem, hogy a savas, maró hatású vegyszerek pillanatok alatt kimarhatják a szekrényt, s ez maradandó károsodásnak számít. De kezdjük az alapoknál! Milyen fürdőszoba szekrényeket érdemes vásárolni és milyeneket nem? A válasz nem minden esetben egyszerű. A „boltok polcain” találkozhatunk számtalan olyan bútorral, amelyek a nevükben hordozzák a fürdőszoba szót, de valójában nem oda valók. Figyeljünk tehát arra, hogy ne csak az alapján ítéljük meg a fürdőszoba szekrényeket, amit írnak róluk. Fontos tudnunk, hogy ahogyan a konyhabútorok, úgy a fürdőszoba szekrények is nagy megterhelésnek vannak kitéve nap mint nap. S itt elsősorban ne a fizikai megterhelésekre gondoljunk, hanem az olyan légköri hatásokra, mint a pára, vagy a kifröccsenő víz.

fürdőszoba

Ezekből bizony nagyon sok van a fürdőszobában, s a fürdőszoba szekrényeknek ellenállónak kell lenniük az ilyen tényezőkkel szemben. Éppen ezért nem érdemes egy hagyományos szekrényt a fürdőszobában elhelyeznünk. Az kis idő múltán ugyanis biztosan sérül majd. Amennyiben fából készült fürdőszoba szekrényekben gondolkodunk, mindenképpen válasszuk a minőséget, mert egyedül az lesz kifizetődő. Olyan fürdőszoba szekrényeket vásároljunk, amelyek vízhatlanok, vagy legalábbis kellőképpen le vannak kezelve. A piacon találni ilyen bútorokat mérettől és színtől függetlenül. Jobb megoldásnak tűnhet a műanyag bútorok bevetése, azonban ne döntsünk elhamarkodottan. A fa mindig előkelőbb és elegánsabb, mint a műanyag, és ha a szépségre megyünk, inkább fát használjunk.

minimál fekete fürdőszoba szekrény

Viszont ha minket kifejezetten csak a praktikusság érdekel, nyugodtan használjunk műanyag bútorokat. Harmadik lehetőségként említhetnénk a fém fürdőszoba szekrényeket, amik nem annyira elterjedtek. Persze ebben az esetben egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Az emberek általában ódzkodnak a fém fürdőszoba szekrényektől, mert azt hiszik, hogy ezek olyan bútorok, mint amilyeneket az öltözőkben találni százszámra. Ne csak erre gondoljunk, mert a fém fürdőszoba szekrények között is számtalan egyéb megoldás látott napvilágot. Végtére is, mindegy, hogy melyik lehetőség közül választunk, viszont azt minden esetben tartsuk szem előtt, hogy ezeknek a fürdőszoba szekrényeknek strapabírónak kell lenniük, s ez csak minőségi anyaggal és jó megmunkálással érhető el.