Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

fürdőszoba felszerelés

Számtalan ötletet találhatunk a fürdőszoba felszerelés kiválasztását illetően, azonban jó néhány dolgot előre el kell döntenünk. Eldöntendő például az is, hogy a fürdőszobánkban fog majd helyet foglalni a mellékhelyiség berendezése is, vagy sem. Még napjainkban is sokszor előfordul, hogy a házak, vagy lakások kialakítása miatt nem lehetséges külön fürdőszobát és mellékhelyiséget kialakítani, ezért sok esetben ennek a kettőnek egy helyen kell lennie. A fürdőszobánkba a fürdőszoba felszerelés kiválasztása bizony egyáltalán nem könnyű feladat. Fontos, hogy a fürdőszobánkban jól érezzük magunkat, ugyanis ha hisszük, ha nem, rengeteg időt töltünk el ott nap mint nap.

fürdőszoba

Hogy mit kell elsősorban figyelembe vennünk a fürdőszoba kialakításakor? A praktikusságot és az univerzalitást mindenképpen, mert hiába van szép fürdőszobánk, ha a rendeltetését nem tölti be megfelelően! Éppen ezért érdemes elgondolkodnunk néhány alapvető dolgon, méghozzá a színeken, formákon, anyaghasználaton és még sorolhatnánk a végtelenségig. Számtalan lehetőségünk van. Ha például a régi korok meseszép fürdőszobáit szeretnénk az otthonunkba varázsolni, használhatunk kerek formákat, amelyek valóban kissé ódon hatást kölcsönöznek a helyiségnek. Ugyanakkor természetesen modern stílusú fürdőszobán és fürdőszoba felszerelésen is gondolkodhatunk, de akkor a kockásabb és szögletesebb formákat kell majd előnyben részesítenünk, mert a mai, modern fürdőszobák ezt a formavilágot követik. Persze keverhetjük is a két formavilágot, de ez már egy teljesen más történet.

fürdőszoba

Amennyiben végeztünk a fürdőszobánk stílusának megformálásával, megkezdhetjük a megfelelő fürdőszoba felszerelések kiválasztását! Itt is nagyon óvatosnak kell lennünk, ugyanis a fürdőszoba felszerelés minden esetben összhangban kell hogy legyen a fürdőszoba „lelkével”. És természetesen ne feledkezzünk meg a praktikus fürdőszoba felszerelés kiválasztásáról, mert a szépség nem elég egy fürdőszobába. Használható és lehetőleg univerzális kellékek kellenek, amelyek amellett, hogy kényelmesen használhatók, meg is könnyítik a hétköznapjainkat! Ha fürdőszoba felszerelésről beszélünk, akkor ebbe a kategóriába szinte mindent besorolhatunk, ami valamilyen szinten a fürdőszobán részét képezi.

extravagáns fürdőszoba

Érdemes továbbá eldöntenünk, hogy milyen hatásokat szeretnénk a fürdőszobánkkal kapcsolatosan elérni, ugyanis bizonyos esetekben számtalan lehetőségünk lehet. Sokan rideg fürdőszobát szeretnének maguknak, viszont akadnak olyanok is bőven, akik a melegebb környezet hívei. Amennyiben rideg helyiséget szeretnénk, érdemes minden esetben a fehér színeket alkalmaznunk, persze ezt igaz fordítva is. Vagyis, ha kicsit melegebb környezetet szeretnénk teremteni a fürdőszobánkban, akkor használjunk melegebb színeket is. Ez tökéletesen igaz a fürdőszoba felszerelések kapcsán is. Természetesen számtalan módon manipulálhatunk a fürdőszobánkon, például a megfelelő illúziók kialakításával. Ha nagyobb teret szeretnénk a kis fürdőszobánkban, akkor a szaniter és a fürdőszoba felszerelés megválasztása mellett érdemes a csempékre is nagy hangsúlyt fektetnünk.

fürdőszoba

Amennyiben kisebb csempéket és járólapokat használunk, a fürdőszobánk jóval nagyobbnak fog majd tűnni. Ezt a manipulációt persze számtalan egyéb technikával is elvégezhetjük. Sok olyan dolog van tehát, amikről érdemes beszélni egy fürdőszoba kialakításánál és a megfelelő fürdőszoba felszerelés kiválasztásánál. Persze minden esetben mi döntünk a leendő fürdőszobánk kinézetérő, ezeket a tanácsokat viszont kétségtelenül érdemes megfogadni.