Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

polyrattan kerti bútor

Legelőször is azzal érdemes kezdenünk, hogy mi a különbség a hagyományos rattan és a polyrattan kerti bútorok között? A válasz nagyon egyszerű. Amíg a hagyományos rattan, valóban vesszőkből van fonva, addig a polyrattan kerti bútor már ugyan ilyen műanyag vesszőkből. Azt nem árt tudni, hogy a hagyományos rattan is meglehetősen szívós és nem kell attól tartanunk, hogy pillanatok alatt kibomlik, vagy megfakul. Természetesen egy idő után ez bekövetkezhet, azonban a megfelelő ápolás mellett ezt elhúzhatjuk. A polyrattan kerti bútor viszont nagyon masszív és nem is kopik olyan módon, ahogyan a hagyományos változat. Persze ezt a fajtás sem szabad ápolatlanul hagynunk, mert a tisztítása meghálálja magát! A polyrattan kerti bútorok kapcsán, ma már szinte mindent megtalálhatunk a kínálatban. Természetesen egy kerti bútor berendezéshez első sorban asztalokra és székekre, vagy kanapékra van szükségünk.

polyrattan szett

Ezek az elemek nem olcsóak, az azonban biztos, hogy a hagyományos fehér műanyag székeknél és asztaloknál jóval szebben mutatnak. Itt azokra a fehér fröccsöntött műanyag kerti bútorokra gondoljunk, amelyek szinte minden háztartásban megtalálhatóak. A rattan bútorokat régebben szinte kizárólag csak a házon belül használták, azonban a polyrattan kerti bútor megjelenésével ez a bútorfajta kikerült a kertbe is. Tehát nem kell kételkednünk abban, hogy a polyrattan kerti bútor nem való a kertbe. Igenis való, méghozzá szinte csak oda. A polyrattan kerti bútor segítségével pillanatok alatt tökéletes mediterrán hangulatot varázsolhatunk a kertünkbe, s erre más bútorok nem igazán képesek. Ne feledjük tovább azt sem, hogy a polyrattan kerti bútorok nem csak a nedvességgel kapcsolatban ellenállóbbak, hanem a nappal szemben is. Mivel a kertben a bútorok meglehetősen sok időn át sülnek a nap sugaraiban, egy idő után kifakulhatnak. No, ez a polyrattan kerti bútor kapcsán egyáltalán nem valószínű, mert ez a fajta kiválóan viseli a nap kártékony hatásait is.

polyrattan bútor

További óriási pozitívuma a polyrattan kerti bútornak az is, hogy amikor egy kertet, vagy annak egy részét berendezzük ezzel a bútorral, szinte egy helyiséget kaphatunk, amelyben kényelmesen étkezhetünk, de akár pihenhetünk is. Kiváló lehetőség tehát a polyrattan kerti bútor mindenki számára, aki szereti a nappali kényelmét, de ezt az érzést a kertben is érezni szeretné. Fontos még megjegyeznünk azt is, hogy az emberek amikor polyrattan kerti bútorra gondolnak, kizárólag a kanapékat és kisebb asztalokat látják. Ez egy rossz megközelítése a polyrattan kerti bútornak, ugyanis számtalan egyéb kiegészítőt is kaphatunk. Ezeket a kiegészítőket se feledjük el, mert aprók ugyan, de nagyon nagy örömet okozhatnak adott esetben. A nagy fejtörést általában az szokta okozni, hogy hova is legyen elhelyezve a polyrattan kerti bútor. Természetesen ennek is többfajta módja van, az azonban kétségtelen, hogy az emberek általában ezt a bútorfajtát a teraszokra szokták elhelyezni. Ez teljesen jogos is, ugyanis a teraszon a polyrattan kerti bútor tökéletesen mutat, de emellett természetesen egy különálló részre is elhelyezhetjük a polyrattan kerti bútorokat. Ezt megtehetjük akár egy lugas segítségével is, de természetesen a napfényben úszó udvar, vagy kert kellős közepén is jól mutathatnak a polyrattan kerti bútorok. Valójában tehát szinte mindegy, hogy hova fogjuk elhelyezni a bútorunkat, mert a polyrattan kerti bútorok valóban ellenálló minden környezeti tényezőnek. Persze amellett, hogy ezek e bútorok nagyon szívósak, semmiképpen se feledkezzünk meg a tisztításukról és az ápolgatásukról, mert idővel biztosan meghálálják.