Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Praktikus és inspiráló gyerekszobák

GyerekszobaGyerekszobát praktikusan és hosszú távra berendezni nem könnyű feladat, hiszen a növekvő gyermekek „méretei” és igényei egyaránt változhatnak. Fontos, hogy egyéniségéhez illő és életkori sajátosságaihoz igazodó birodalmat alakítsunk ki gyermekünk számára, amely egyaránt alkalmas a nyugalmas kikapcsolódásra, az elmélyült tanulásra, és az önfeledt játékra. A kis alapterület sem lehet akadály, hiszen rengeteg praktikus ötlettel használhatjuk ki a rendelkezésre álló helyet.

GyerekszobaNem kell feltétlenül különálló íróasztalt a gyerekszobába helyezni, a gyerekek szeretik ha „munkahelyük” közvetlenül az ágyuk közelében van. Így az asztal kapcsolódhat az ágy fejvégéhez vagy a galériaágy lábához is. A lényeg, hogy minden kéznél legyen! A tárolás elsődleges szempont, hiszen a sok játék, kütyü, tanfelszerelés praktikus elhelyezése nem kis feladat. Gondoljunk arra is, hogy a gyerekek szeretik saját magukat kifejezni, így a szobájukban mindenképp hagyjuk érvényesülni személyes kreativitásuk kibontakozását, legalább egy kis falfelületen.

GyerekszobaEz az a terület, ahol bátran használhatunk élénk színeket, persze a kis lakó kedvence színeivel próbáljuk megfelelő színharmóniát kialakítani. A vidám összképet textilek sokaságával bolondíthatjuk meg. Amire nagyon ügyeljünk az a megfelelő világítás! Szemből, vagy bal oldalról (jobbkezeseknek) ideális a fény, és elengedhetetlen a helyi fényforrás.

GyerekszobaA színes falakhoz illő, mintás textilekből nem csak függönyt, de párnát, ágytakarót is készíthetünk. Ezzel a textillel bevonhatunk akár egy parafa táblát is, ahol a gyerek rajzai, vagy az órarendje is helyet kaphat. A ceruzatartókat és egyéb apróságokat is hasonlóan díszíthetjük, a stílusnak megfelelő kiegészítőkkel. Az alkotásba vonjuk be a szoba kis lakóját is!