Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

radiátortakarás

Egy szép enteriőr kialakításánál mindig előkerül a radiátor takarásának kérdése. Illik-e az adott szoba hangulatához a nem éppen szépnek nevezhető fém fűtőtest vagy rejtsük el?
Én azt gondolom, hogy az válassza a radiátortakarást, aki vállalja, hogy pár fokkal kevesebb lesz a szoba hőmérséklete, mert bizony a sugárzó hőt lefogja bármilyen takarás. Egyszóval mindenképp hűvösebb lesz, viszont a magasabb esztétikai érték felülírhatja kényelmünket.
A meleg levegő az ábra szerint fog áramlani és gyakorlatilag egy egészen egyszerű szerkezettel megvalósíthatjuk. Egyedivé fantáziánk fogja varázsolni!


meleg levegő áramlása radiátor takarásnálradiátor takarás tervezése

Mikor válasszuk a takarást:

  • Klasszikus enteriőr kialakításánál, mert itt egy modern fémradiátor szinte kilóg a térből

radiatortakarás klasszikus lakberendezés

  • Ablak alatt lévő radiátoroknál remek ülőkét alakíthatunk ki vagy egyszerűen szép látványt ad a hármas ablak egységes beépítése

szép látványuloke

  • Plusz tároló felületet szeretnénk dísztárgyainknak

plusz felület dísztárgyaknakplusz felület

  • Az ágyat csak úgy tudjuk elhelyezni a térben, hogy a radiátorhoz érne. Toljuk neki a fejvég nélküli ágyat a szépen kialakított radiátortakarásnak!

ágyvég

Nagyon sok féle keret és betét közül választhatunk, tulajdonképpen csak fantáziánk szabhat határt a megoldásnak. A keret anyaga általában fa, festett MDF vagy laminátum, a betét lehet fémrács valamilyen lukacsos fa szerkezet (apácarács, perfetti lemez, áttört rattan) vagy akár textilt is használhatunk.

radiátortakarás minták

Fontos, hogy az anyagválasztáskor az adott stílushoz megfelelő stílusjegyeket használjuk. Az egészen egyszerű minimáltól akár a gótikusig a megfelelő formavilágot és színeket használva sajátos módon öltöztethetjük fel szobánkat.

minimál radiátortakarásgótikus radiátortakarás

A radiátortakarás több funkciós is lehet, kifuttathatjuk polcként vagy további tároló elemet csatlakoztathatunk hozzá.

radiátortakarás tárolóelemmel kombinálvaradiátortakarás polcként kifuttatva

A gyerekszobában nyugodtan használjunk színeket a keret kialakításánál, sőt a betétet is alakíthatjuk valamilyen kedves forma szerint!

radiátortakarás gyerekszobábaszínes radiátortakarás

Radiátortakarás alkalmazásánál mindig törekedjünk arra, hogy a szoba berendezésével megfelelő harmóniát alkossunk!