Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Romantikus vidéki hálószoba

Pasik vigyázat! Ezt nem biztos, hogy bírjátok!

Romantikus hálószobaA vidékiesen kialakított hálószobák titka az ügyesen megválasztott textilek és bútorok harmóniája. Használhatunk kék festőt, de habos csipkéket vagy pasztellszínű (rózsaszín, sárga, zöld) anyagokat is. Választhatunk kockás, csíkos mintájú párnákat, bútorhuzatokat, terítőt, drapériát, ágytakarót vagy akár felidézhetjük otthonunkban a falusi kertek virágágyásainak hangulatát a textilek segítségével. Ehhez a stílushoz remekül illenek a tört fehér, faragott bútorok, hiszen jól érvényesülnek egy pasztell színhasználatú szobában.Ebédlő A falakat fessük csonthéj vagy tört fehér színűre, ne aggódjunk, hogy a bútor beleolvad a térbe, majd a kiegészítők a kellő helyre terelik a figyelmünket. A pasztellszínek közül használhatjuk kéket, zöldet, rózsaszínt, sárgát. Gyakori megoldás ebben a stílusban a fa falburkolat. Színe és anyaga ugyanaz lehet, mint a többi bútoré, és nagyon szépen kapcsolódik a finom, mintás tapétákhoz. A falburkolatot lezáró fríz mintája illeszkedjen a képkeretekhez vagy az esetleges gipszdíszítésekhez.
Romantikus hálószobaA parkettát lezáró díszléc sem 2-3 cm széles, hanem markáns keretet ad a szobának, természetesen ez is tört fehér általában. Süppedős szőnyegpadlóval is fokozhatjuk az enteriőr meghitt, barátságos hangulatát. Ne felejtsük el, hogy a részletgazdag díszítés adja a báját ennek a lágy, nőies hangvételnek! A háló kihagyhatatlan eleme a fésülködő asztalka, ahol pipere dolgainkat tarthatjuk. Figyeljünk oda, hogy ide is válogatott tárgyak kerüljenek, egy szép hajkefe, mozgatható tükör, díszes üvegű parfümök.
Pink hálószobaA rózsaszínű ágynemű melegséget és bájt közvetít, szinte hívogat lágy puhaságával. Az éjjeli szekrényre helyezett lámpa, képkeret és virág egy-egy finom példája annak, miként lehet kevés eszközzel érzékeltetni a finom romantikát.
A bútorok faragott mintája, íves díszítése, marása jellegzetes eleme ennek a stílusnak. A bútorok lazúrozottak, fehérek, tört fehérek, még az ágytámlán is megjelenhet a virágmotívum. Nyugodtan variáljuk a virágos ágyterítőt a kockás párnákkal. Törekedjünk olyan harmonikus összhangra, melyben kifejezhetjük női énünket!