Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Skandináv lakberendezés
skandinav-lakberendezes

A skandináv lakberendezési stílus alapvetően fehér, tölgy vagy diófa színekből építkezik. A bútorok leggyakrabban fehérre vagy kék színűre festettek. A kiegészítő színek a felhős égbolt szürkés-kékes árnyalatai, valamint a fáradt zöldek és lilák.

Különösen a 18-19. században használták ki ezeknek a természeti színeknek a légies tulajdonságát. A skandináv bútorok inkább klasszikus formájúak és az ülőbútorok rendszerint kárpitozottak. A textilek hangsúlyosak ezekben az enteriőrökben, mintázatuk finoman csíkos vagy kockás, gyakran egyszínű. A nagy, geometrikus formák teljesen idegenek a skandináv lakberendezési stílustól. Virágminta előfordulhat, de csak ismétlődő kis motívumokban és visszafogott színekkel.

Tipikus a keményfa padló használata akár a vizes helyiségek esetén is. A padló jellemzően világos vagy középbarna. A falak legtöbb esetben fehérre vagy sápadt színekre festettek. A falon megjelenő esetleges motívumok szintén festettek, a tapéta használata teljesen idegen a skandináv lakberendezési stílustól.