Blogunk / Lakberendezési tanácsok, stílusok, trükkök és ötletek

Tavaszi ötletek
bicikli

Olyan jó, hogy már nálunk is lehet az utcán ötletes dekorációkat látni! A képek Visegrádon készültek, ahová kirándulni mentem, de egyszerűen kénytelen voltam lefényképezni ezeket az alkotásokat. Úgy gondolom, tényleg apróságokból is lehet csodákat készíteni. A szemet gyönyörködtető virágok már önmagukban is díszítenek, de így megfűszerezve nagyon ütősek.

A recept egyszerű:

  • Végy egy régi biciklit,
  • Tekerd be színes szalaggal,
  • Kötözz rá két kosarat,
  • Ültess százszorszépeket a kosarakba,

tedd ki az utcára, hogy más is ötletet meríthessen belőle! :-)

kosár Ha nincs éppen a kezed ügyében kerékpár, egy nagy kosarat is tele ültethetsz virágokkal.

Árvácskát, petúniát, muskátlit, mini rózsát vagy akár egy nyári virágkeveréket is tehetünk a kosárba, a lényeg a színpompás kavalkád, melyre ha ránézünk eszünkbe jut a természet, a napsütés, a föld és, hogy mi is a részei vagyunk ennek a csodának.

Akinek nincs kertje, az ablakpárkányt is díszítheti. A virágládába ültetett árvácska, kék nefelejcs és százszorszép vidám kompozíciót alkot. Nagyon jó ötlet a párkány alatti rész vesszővel való díszítése.

húsvéti virág Választhatunk fa, cserép, vagy akár műanyag ládát is pénztárcánknak megfelelően. A lényeg, hogy öntözzük rendszeresen növényeinket a tél beálltáig, hogy hosszú időn keresztül gyönyörködhessünk bennük.

Még egy utolsó ötlet, ugyan Húsvét már elmúlt, de a kifújt tojásokkal dekorált virágládát jegyezzük meg magunknak jövőre! :-)

Virágos tavaszt kívánok mindenkinek!